Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit marți cu ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, care i-a prezentat stadiul anchetei în cazul dezinfectanților din spitale, prim-ministrul solicitându-i acestuia urgentarea clarificării acestei probleme de siguranță sanitară.

"M-am întâlnit azi la sediul Guvernului cu Patriciu Achimaș Cadariu, ministrul Sănătății, și am discutat despre o serie de probleme ale sistemului medical. Ministrul Cadariu mi-a prezentat stadiul anchetei în cazul dezinfectanților din spitale și am cerut urgentarea clarificării acestei probleme de siguranță sanitară pentru ca pacienții să se îndrepte în continuare cu încredere spre spitalele care aparțin sistemului public de sănătate", a scris premierul Dacian Cioloș, marți, pe Facebook.

Premierul a mai spus că i-a cerut ministrului Sănătății să comunice cât mai repede și sistematic etapele care au fost parcurse până în prezent în acest caz. "Ministrul Sănătății m-a informat asupra măsurilor luate până acum și i-am cerut să comunice cât mai repede și în mod sistematic etapele administrative care au fost parcurse până în prezent, dar și să continue cercetările și să se asigure că viața pacienților nu este pusă în pericol", a arătat Dacian Cioloș.

El a precizat că Sănătatea este un domeniu vital, în care nu va accepta jumătăți de măsură. "Încă de la începutul mandatului am fixat Sănătatea ca prioritate zero în agenda mea și a Guvernului și îi asigur pe toți cetățenii că nu voi accepta jumătăți de măsură în acest domeniu vital", a afirmat Dacian Cioloș.

Premierul Dacian Cioloș a mai anunțat că, în urma discuției cu ministrul Sănătății, a constatat, ''cu surprindere'', că în România nu există un laborator acreditat care să testeze aceste substanțe. "Din discuția pe care am avut-o am constatat cu surprindere că nu avem niciun laborator acreditat în România care să poată să facă în mod formal și oficial astfel de teste și, din păcate, Ministerul Sănătății nu poate să ia decizii fără un control sau fără rezultate din partea unui laborator acreditat. I-am cerut domnului ministru să ia cât mai rapid măsurile pentru a avea astfel de analize făcute de un laborator acreditat și să informeze opinia publică despre toate măsurile pe care le dispune", a spus Cioloș...citeste mai departe

 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro