Norme Coca 2023 - 2024

Eurodeputata Daciana Sârbu le-a scris forurilor medicale britanice și Ministerului Sănătății din Regatul Unit pentru a le solicita să i se alăture în demersul de condamnare publică a atacurilor extremiștilor la adresa personalului medical imigrant, printre care se numără și foarte mulți români, pe care le consideră incorecte și nemeritate, informează vineri un comunicat al PSD.

 

 

Daciana Sârbu, vicepreședintă a Comisiei pentru sănătate din Parlamentul European, reacționează astfel la afirmațiile recente ale lui Nigel Farage, liderul partidului naționalist UKIP, care a cerut ca toți medicii străini prezenți în Marea Britanie să fie obligați să susțină un test de limba engleză fiindcă „nu o vorbesc prea bine” și a spus că este „scandalos” faptul că proporția medicilor de origine britanică nu este mai mare și că „nu pregătim suficiente asistente și medici la noi în țară”.

„Ca membră a PE, dar și în calitate de cetățean român, sunt mândră de compatrioții mei care muncesc în spitalele și clinicile din țara dumneavoastră și e nedrept că ei au devenit ținta unor insulte și jigniri”, arată eurodeputata în scrisoarea adresată Asociației Medicilor Străini din Marea Britanie (BIDA), Asociației Medicale Britanice (BMA) și Consiliului Medical General (GMC), precum și lui Jeremy Hunt, ministrul sănătății în cabinetul britanic.

Criticile îndreptate împotriva personalului medical imigrant sunt nemeritate și greșite, arătând o totală lipsă de apreciere pentru munca excelentă a medicilor și asistentelor proveniți din afara Regatului Unit, menționează eurodeputata PSD.

Daciana Sârbu le solicită autorităților medicale britanice să ia poziție „în mod public împotriva acestui tip de mesaje ofensatoare și xenofobe, care pot afecta imaginea publică a medicilor imigranți și pot influența, în mod nedrept, încrederea pacienților în aceștia”.

 Sursa

Cititor reiner 2

Cititoarele

HID Omnikey 3821 si ReinerSCT Cyberjack sunt cititoare de card avizate CNAS cu livrare in 5 zile

 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro