Iti dau contractul, dar dai si tu "partea", este un model dupa care se lucreaza nu doar in primarii, ci si in sediile unor institutii de invatamant de elita.

Universitatea de Medicina Carol Davila, din Capitala, a fost miercuri perchezitionata de anchetatori, care suspecteaza ca multe dintre contractele incheiate de conducere cu anumite firme sunt ilegale, pentru ca au fost obtinute cu spaga.

Directorul administrativ al Universitatii de Medicina din Bucuresti este, spun procurorii, coordonatorul afacerii cu iz penal. Din functia pe care o avea, vreme de 4 ani ar fi atribuit preferential contracte de achizitii unor oameni de afaceri pe care ii cunostea. Vorbim despre 9 firme. In schimb, trebuia, sustin anchetatorii, sa primeasca inapoi nu mai putin 40 de procente din valoarea lucrarilor. Spaga nu era insa fixa, ci negociabila.

Fiind vorba de contracte de pana in 10 mii de euro, atribuirea era directa. Nici reprezentantii Universitatii si nici cei ai firmelor incriminate nu au facut vreun comentariu pe aceasta tema.

Pe principiul "dai banul, iei contractul" ar fi fost reabilitate, printre altele, si 4 camine pentru studenti care apartin Universitatii de Medicina Carol Davila. Valoarea contractelor se ridica la peste 1 milion de lei. Astfel, sustin procurorii, suspectii din acest dosar ar fi primit un comision de 150 de mii de euro pentru bunavointa de care au dat dovada.

La fel ar fi procedat si pentru reabilitarea facultatii de medicina generala sau a celei de medicina dentara. Cat de bine au fost efectuate lucrarile, greu de spus.

La intrarea intr-unul din caminele renovate se poate citi urmatorul mesaj: cei care au probleme cu geamurile termopan sunt rugati sa anunte administratia.

"Am auzit ca niste colegi au probleme. Iarna intra frigul pe la geam. Deci nu a fost bine facuta reabilitarea", a spus o studenta.

"In cauza sunt vizate mai multe acte de coruptie savarsite de reprezenati ai unitii de invatamant superior. In cursul zilei de azi vor fi aplicate mandate de aducere pe numele suspectilor, vor fi dispuse masurile care impun", a spus comisarul sef Dobre Aurel.

32 de adrese din Bucuresti, Giurgiu si Prahova, au fost in total vizate marti dimineata de anchetatori. Sediile Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, dar si domiciliile persoanelor suspectate de trafic de influenta, spalare de bani, luare si dare de mita. Sase persoane au fost duse cu mandat la audieri.
Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro