Norme Coca 2023 - 2024

Informatia a fost furnizata de prof. dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune, citata de Agerpres.

Aceasta a recomandat autoritatilor sa creeze un cadru legislativ de preventie a bolilor cardiovasculare si de reducere a mortalitatii cauzate de aceste boli.

Societatile stiintifice nu pot singure sa realizeze ceea ce si-ar dori apropo de preventia bolilor cardiovasculare, avertizeaza Dorobantu.

Reducerea mortalitatii cardiovasculare ramane o mare problema in Romania, circa 60% din totalul cazurilor de mortalitate.

Dorobantu a facut aceste afirmatii intr-o dezbatere organizata la Parlament de Comisia de sanatate din Senat.

Ea a sustinut ca societatile stiintifice nu au puterea efectiva de a transpune legile din Romania in practica.

"Exista legea de interzicere a fumatului, cu toti vedem in toate locurile publice, inclusiv in restaurante, un coltisor mic de nefumatori si restul tai fumul cu cutitul. Nu, interzis complet in spatiile publice. Acest lucru nu poate fi facut decat de autoritati", a aratat prof. dr. Maria Dorobantu.

Medicul a mai sustinut si ca este nevoie de crearea unui cadru legislativ prin care sa se controleze nivelul de sare din alimentatie.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro