Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Sursa cotidianul.ro

Nu există medici în școli și asta este o situație care trenează de foarte multă vreme. Un cerc vicios în care singurii care au de pierdut sunt copiii și părinții lor trenează de prea multă vreme în școlile din țara noastră. Cu toții ne trimitem copiii la școală, unde sperăm să fie în siguranță. Din păcate, lucrurile nu stau chiar așa. În cele mai multe școli din România nu există medici sau există pentru numai câteva ore. Deși legea îi obligă pe directori să le înființeze, foarte multe instituții de învățământ nu dispun de cabinete medicale. Multe nici nu au măcar contact cu vreun medic din localitate.

 Situația este de fapt un cerc vicios, pentru că deși legea impune aceste cabinete, eforturile lor se lovesc de lipsa medicilor în sistem și de bugetul sărac al primăriilor. Tuberculoza, scarlatina și hepatita infecțioasă sunt câteva dintre bolile ușor transmisibile într-o colectivitate, mai ales acolo unde copiii nu sunt supravegheați de un medic sau un asistent. În plus, există riscul unor accidente grave, fără niciun medic prin preajmă.
  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro