Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Sursa http://adevarul.ro

Dacă teama de medici e ceva frecvent la copii, uneori se întâmplă să întâlnim acest lucru la adulţi. Psihologii explică de unde provine această frică.

Dacă atunci când vedem un copil care plânge la apariţia medicului ne dăm seama imediat că avem de-a face cu un copil care a avut o experienţă neplăcută la medic (injecţii sau intervenţii care i-au creat disconfort, durere), pare cel puţin ciudat să vedem un comportament asemănător la adulţi. Acest lucru este, însă, întâlnit şi, chiar dacă nu apar reacţii neapărat la simpla vedere a medicului, în momentul în care se impune administrarea unor tratamente injectabile sau, chiar mai grav, a unei intervenţii chirurgicale, există persoane care pot reacţiona asemănător celor mici, respectiv să-şi manifeste teama. Psihologii, însă, explică acest fenomen foarte simplu.

Citeste mai mult

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro