Norme Coca 2023 - 2024

Panica s-a instalat ieri în rândul populației din Dallas după ce autoritățile au anunțat decesul primului pacient diagnostica cu Ebola pe teritoriul SUA, iar unul dintre polițiștii care au fost în apartamentul acestuia a ajuns la spital, cu simptome similare infectării cu virusul Ebola, relatează The Guardian.

"Riscul este minim. Polițistul a vizitat, săptămâna trecută, apartamentul unde locuia bărbatul bolnav de Ebola și a interacționat cu o parte dintre locatari. Aceștia sunt toți în carantină și niciunul nu a prezentat simptome specifice. El a fost transportat la spital după ce a prezentat o serie de simptome asemănătoare cu Ebola, dar care ar putea fi provocate și de alte boli", a declarat primarul suburbiei Frisco, din nordul orașului Dallas.

Polițistul Mark Piland a fost internat la Spitalul Texas Health Presbyterian, unde cu câteva ore înainte decedase bărbatul bolnav de Ebola.

  "Momentan, sunt mai multe întrebări decât răspunsuri în acest caz. Rezultatele testului pentru Ebola sunt gata în aproximativ 48 de ore", au anunțat reprezentanții unității medicale.

Pe de altă parte, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor a rugat spitalele să răspundă prompt solicitărilor pacienților care se tem că ar fi fost infectați cu virusul Ebola.

"Mai mulți pacienți care prezentau simptome asemănătoare au fost testați pentru Ebola, dar, până în prezent, o singură persoană a fost diagnosticată pe teritoriul SUA și, din păcate, a decedat", a explicat directorul centrului, Thomas Frieden.

Pacientul cu Ebola a fost trimis inițial acasă

Pe de altă parte, au apărut informații în presa internațională potrivit cărora Thomas Eric Duncan, pacientul bolnav de Ebola care a decedat ieri, s-ar fi prezentat spitalul Texas Health cu patru zile înainte să fie diagnosticat oficial. O greșeală de comunicare a unei asistente se pare că a dus la un diagnostic greșit și la ignorarea faptului că acesta precizase prezența sa în Africa de Vest. La două zile după prima vizită la doctor, bolnavul a vomitat în fața complexului rezidențial în care locuia.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro