Omul de știință american John Sanford oferă noi perspective despre creația, evoluția, dar și declinul speciei umane.

Dacă în ultimul secol au existat numeroși specialiști care au elaborat numeroase ipoteze și teorii cu privire la evoluția speciei umane, conform ultimelor descoperiri lucrurile par să ia o întorsătură neașteptată, scrie efemeride.ro.

Descoperirea pornește de la principiile termodinamicii. În opinia lui Sanford, informația are un comportament asemănător cu termodinamica, în sensul în care materia și energia nu au cum să apară din senin. În acest fel și informația pentru a se naște are nevoie de o formă de inteligență, dar chiar și așa ea tinde spre degenerare.

Aceste descoperiri uimitoare indică faptul că informația din celulele biologice dar și din organisme a trebuit să fie proiectată de către o mână creatoare.Acesta poate fi considerat un consens între teoria biblică a creației și în același timp confirmarea ei prin descoperirile științifice. Pornind de la ideea că orice tip de informație, mai devreme sau mai târziu, se degenerează specialistul în cauză susține că și ADN-ul uman urmează aceeași cale. Nu se poate preciza cât timp va mai trece până ce specia umană să fie în pericol de dispariție, dar numeroase anomalii și mutații genetice s-au descoperit în ultima perioadă. Aceste mutații se transmit din generație în generație, chiar mai mult de atât, odată cu trecerea timpului ele par să se înmulțească.

Conform studiilor realizate de Dr. John Sanford de la Universitatea Cornell fiecare dintre noi poartă zeci de mii de mutații genetice dăunătoare, care vor fi transmise generației următoare. Omul, în timpul vieții, acumulează zeci sau chiar sute de astfel de mutații care se adaugă la bagajul moștenit pentru ca ele să fie oferite generației care va urma. În acest sens, atunci când “momentul x” se va produce, omul nu va mai fi capabil să dea naștere unor urmași capabili de viață.

Acest lucru nu se va întâmpla în timpul vieții noastre, dar așa cum prezintă studiile medicale, omul din ziua de astăzi tinde să devină extrem de sensibil și firav. În ciuda faptului că tehnologia avansează într-un mod haotic, corpul uman se deteriorează constant, iar bolile genetice sunt din ce în ce mai numeroase.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro