Norme Coca 2023 - 2024

24 de vrânceni au primit, în ultima perioadă, notificări de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea prin care sunt informați să plătească analizele medicale pe care le-au efectuat inițial gratuit.

Și asta deoarece, după cum ne-a declarat Mihai Copaci, șeful CAS, acei pacienți figurau în perioada efectuării analizelor medicale internați de zi în spital. În total, suma de recuperat a fost de 1.600 lei, din care s-au recuperat 1.500 lei. „24 de pacienți au primit notificări prin care sunt informați că trebuie să achite contravaloarea analizelor.  În urma controalelor realizate la laboratoarele de analize medicale, au fost situaţii în care pacienţii investigaţi erau în acelaşi timp într-o formă de spitalizare chiar dacă au declarat pe biletul de investigaţie că nu se află internați”, a spus Mihai Copaci.

Conform legislaţiei în vigoare, asiguraţii care doresc să îşi facă investigații paraclinice decontate trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere. Pacientul trebuie să completeze pe spatele biletului de trimitere dat de medic că nu este internat în spital în perioada aceea.

Furnizorul de servicii medicale paraclinice care efectuează investigaţiile paraclinice recomandate prin biletul de trimitere păstrează biletul şi îl prezintă Casei de asigurări de sănătate la solicitarea acesteia. Acest lucru este valabil și la Spitalul Județean, care de curând a intrat în contract cu CAS, pe servicii de radiologie.

Astfel, potrivit reprezentanților Spitalului Județean, pacienții sunt nevoiți să declare pe propria răspundere, pe verso biletului de trimitere, că nu sunt internați în spital, tocmai pentru a evita situațiile de acest gen.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro