Norme Coca 2023 - 2024

Acțiunea de control urmărește două componente:

. pe de o parte verificarea situației în spital, pentru a vedea starea de fapt, care sunt condițiile în care se desfășoară actul medical, în lumina celor sesizate de presă și personalul medical

. pe de altă parte verificarea unei serii de documente, care să ne arate în ce măsură au fost respectate procedurile pe care le prevede legislația în domeniul sănătății publice.

După cum ştiţi, de astăzi s-a suplimentat echipa de control cu încă doi directori din Ministerul Sănătăţii, respectiv director ajunct al Direcţiei de Sănătate publică şi Control în Sănătate şi director adjunct al Direcţiei Asistenţă medicală, pentru a întări echipa mixtă a MS şi a Consiliului Judeţean, care efectuează un control pentru a verifica posibilele nereguli sesizate de mass-media.

Rog echipele de controlsă analizeze întreaga activitate în condiţii de deplină obiectivitate, neutralitate, respect al drepturilor tuturor celor care fac parte din personalul medical, eliminând orice tendinţă de abuz sau exces.

De asemenea, consider că la această acțiune trebuie să participe toți actorii de sistemul sanitar, care au atribuții și responsabilități în acest sens.

Mă adresez cu această ocazie autorităţilor locale, de data aceasta Consiliului Judeţean, în calitate de administrator al spitalului, pentru a gestiona cu profesionalism situaţia actuală. Ministerul Sănătăţii acordă în continuare sprijinul necesar, mai ales pe partea de respectare a condiţiilor igienico-sanitare.

La întocmirea concluziilor vor fi invitați să participe și reprezentanții Colegiului Medicilor Prahova, dat fiind că acesta este organismul profesional care are un cuvânt de spus în gestionarea relației medic – pacient.

Deciziile Ministerului Sănătății la acest moment

Ca urmare a informaţiilor suplimentare primite de la echipa Ministerului Sănătății, vom prelungi acțiunea de control, pentru a analiza toate aspectele și pentru a avea informații complete, care să conducă la concluzii pertinente. Astfel, controlul se va prelungi şi săptămâna viitoare, în zilele de luni şi marţi.

Echipa va fi coordonată de secretarul de stat Raed Arafat. Acesta se va deplasa la Ploiești la începutul săptămânii viitoare.

Concluziile raportului vor fi prezentate de coordonatorul controlului, secretarul de stat Raed Arafat, pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro