Aproximativ 20% din posturile de asistenţi medicali din cabinetele unităţilor de învăţământ din municipiul Tulcea sunt blocate de aproape doi ani, din cauza fondurilor insuficiente alocate reţelei de medicină şcolară, potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) Tulcea, Ştefania Zibileanu.
"Reţeaua de cabinete medicale şcolare din municipiul Tulcea este acoperită în proporţie de 100% cu medici. Din păcate, dacă anul trecut, legal, s-au putut organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de asistente medicale, nu le-am putut desfăşura, din cauza bugetului insuficient alocat pentru reţeaua de cabinete, iar situaţia se repetă şi anul acesta", a declarat Zibileanu.

Astfel, în momentul de faţă, şase din cele 27 de posturi de asistenţi maternali sunt blocate, susţine directorul DAPS Tulcea. "Am făcut demersuri pe lângă Direcţia de Sănătate Publică pentru suplimentarea bugetului necesar reţelei de cabinete medicale din unităţile de învăţământ din municipiu, dar acestea sunt fondurile primite de la bugetul de stat", a menţionat directorul DAPS.

În cabinetele medicale din unităţile de învăţământ din municipiul Tulcea, în prezent, lucrează şase medici, din care cinci au vârste de pensionare, şi un stomatolog. AGERPRES

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro