Sporul de 200% alocat începând de anul trecut veniturilor cabinetelor medicale din Delta Dunării nu a rezolvat problema deficitului de medici de familie şi specialişti din această zonă a României, potrivit Casei de Asigurări de Sănătate (CAS).
"Chiar şi cu sporul majorat de 200% alocat atât medicilor de familie, cât şi medicilor specialişti începând de anul trecut, gradul de acoperire cu servicii medicale nu s-a îmbunătăţit. Acum, de exemplu, în oraşul Sulina, din doi medici specialişti pe care-i aveam anul trecut, a mai rămas doar unul", a declarat, în timpul şedinţei Colegiului prefectural, directorul adjunct din cadrul CAS, Romeo Nuţă.
Potrivit sursei citate, 21 din cele 51 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ nu au fost acoperite de medici de familie, conform necesarului stabilit la nivel naţional. "Este necesar ca autorităţile locale să se implice mult mai mult prin diverse măsuri, astfel încât medicul să nu mai aibă grija spaţiului şi a cheltuielilor de administrare, dar şi a transportului şi cazării", a afirmat reprezentantul CAS. Din luna mai a anului trecut, medicii de familie din localităţile izolate din Delta Dunării beneficiază de un spor de 200% pentru serviciile medicale oferite populaţiei, după ce în perioada anterioară sporul a fost de 100%. Decizia a fost luată de Ministerul Sănătăţii, la iniţiativa autorităţilor medicale tulcene, ca urmare a deficitului de medici înregistrat în judeţ.