Georgeta B., fost secretar al Colegiului Medicilor Dentisti Judetean (CMDJ) Bacau, a fost trimisa in judecata pentru delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata, inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. In total, 127 de acte materiale.

Procurorii o acuza pe Georgeta B. ca, in calitatea pe care o avea, a incasat de la membrii Colegiului cotizatia lunara pentru care a emis alte chitante decât cele care se aflau in evidenta CMDJ Bacau, insusindu-si sumele respective. In perioada octombrie 2011-octombrie 2013, Georgeta B. ar fi completat si eliberat 127 chitante falsificate, cauzând CMDJ un prejudiciu de 43.167 lei, se spune in rechizitoriu.

Iar valoarea pagubei nu se opreste aici. In octombrie 2009, Georgeta B. a depus o diploma de licenta falsa, beneficiind de o crestere ilegala de salariu. “Inculpata a indus in eroare CMDR – Colegiul Judetean Bacau, prin prezentarea unei fapte mincinoase, respectiv a faptului ca este absolventa a unei facultati de drept, prin folosirea unei diplome de licenta falsificata, eliberata de Universitatea “Petre Andrei” din Iasi, determinând astfel o crestere ilegala de salariu, cauzând un prejudiciu de 49.049 lei, provenind din diferenta rezultata din plata salariului necuvenit de 2.405 lei, in loc de 1.617 lei”, explica anchetatorii. Raportul expertizei contabile confirma un prejudiciu total de 93.515,97 lei.

La fiset aveau acces contabilul si presedinta Colegiului (tata si fiica)

Inculpata a contestat legalitatea rechizitoriului si s-a plâns ca i s-a incalcat dreptul la aparare prin respingerea unor probatorii la urmarirea penala (audierea contabilului si a altor martori). Ea a recunoscut, anul trecut, in fata procurorilor, infractiunile de inselaciune, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, dar neaga acuzatiile de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Varianta povestita de Georgeta B. difera de cea a anchetatorilor. Ea sustine ca a sesizat de mai multe ori disparitia din fiset a unor sume de bani si ca a fost nevoita sa le acopere din buzunarul ei. Situatia ar fi adus-o in atentia contabilului, dar lucrurile nu s-au schimbat. Si despre chitantierele duble a discutat cu contabilul, dat fiind faptul ca ea nu daduse comanda pentru livrarea lor, spune Georgeta B. La fiset, mai explica ea, aveau acces contabilul si presedinta Colegiului (tata si fiica).

“De fiecarea data, cu ocazia predarii sumelor incasate, contabilul refuza intocmirea unui proces verbal de predare-primire. Eu nu am sustras nicio suma de bani din cele incasate. (…) Nemaiputând lucra in aceste conditii – sa aduc bani de acasa, fiind chiar amendata – am hotarât sa-mi depun demisia la 30 septembrie 2013. Desi in mod constant, am solicitat ca, la plecarea mea din Colegiu, sa participe cenzorul sau o alta persoana din conducere careia sa-i prezint intreaga situatie, atât presedinta Colegiului, cât si contabilul s-au impotrivit”, spune Georgeta B.

Ea recunoaste ca a depus o diploma de licenta falsa. Instanta a constatat legalitatea rechizitoriului si a dispus inceperea judecatii. Dosarul se afla pe rolul Judecatoriei Bacau....citeste mai mult

Autor: Catalina Chifu

Sursa

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro