Norme Coca 2023 - 2024

Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu va controla spitalele publice la comanda Ministerului Sănătăţii. Începând de marţi, 10 decembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru dar şi Spitalul Orăşenesc din Bolintin Vale vor fi verificate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică. Potrivit ministrului Eugen Nicolăescu, controalele vor avea drept scop trecerea în revistă a situaţiei medicamentelor, a stocurilor de urgenţă, a liniilor de gardă, dar şi verificarea modului în care va fi organizată desfacerea medicamentelor în perioada de Sărbători de iarnă.

De asemenea, în cadrul acţiunii naţionale, autorităţile sanitare vor inspecta spitalele şi pentru a vedea cum anume sunt acestea pregătite pentru prevenirea anumitor situaţii de urgenţă ce se pot ivi iarna. Nu în ultimul rând, controlul efectuat de DSP va viza situaţia aparaturii medicale existente în spitalele publice din Giurgiu. „Începând cu data de 10 decembrie, vom acţiona în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru, Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale, dar şi la centrele de permanenţă şi medicii de familie. Inspectorii vor verifica unităţile sanitare pentru a vedea dacă asigură necesarul de medicamente, materiale sanitare şi asistenţă medicală de specialitate pentru perioada 24 decembrie – 6 ianuarie 2014”, a declarat Paul Marinescu, directorul DSP Giurgiu.

Controalele ordonate de ministrul Nicolăescu se vor încheia pe 15 decembrie. În funcţie de datele colectate din teren, urmează să fie întocmit un plan de măsuri ce va fi prezentat într-o videoconferinţă pe 19 decembrie, la care vor lua parte prefecţii, şefii DSP, managerii spitalelor, precum şi reprezentanţii Colegiului Medicilor, a Colegiului Medicilor Stomatologi şi cei ai forului reprezentativ al medicilor de familie.

 • Fibo says:

  De ce trebuiau anuntati ca li se face control? De controale inopinate nu se stie?
  Oricum nu se va intampla nimic. Cel mai bine o rotire a cadrelor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu cu angajatii altor directii din tara, adica noi facem control la Bucuresti, Alexandria, Calarasi ca sunt pe-aproape si angajatii de acolo sa faca control la Giurgiu si-atunci probabil ca va fi altfel. Nu o sa sanctioneze si nu o sa prezinte adevarul un angajat de la Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu despre Spitalul din Giurgiu. Si sa nu se mai anunte aceste controale, ca sa nu mai spun ce sanctiuni sa se aplice.
  NU S-A INTAMPLAT NIMIC BUN DUPA 1989 NICI IN DOMENIUL MEDICAL !

 • cetateana says:

  Si sa se ia in vedere in acest control si faptu ca nu te baga in seama pana nu le bagi bani in buzunar.Poti sa stai sa astepti ore in sir pana te baga cineva in seama daca nu le dai ceva.Te vede ca abea te poti tine pe picioare dar nu te baga in seama si daca mai ai si niste analize sau investigatii de facut astepti ore in sir la usile lor ca se intra pe pile.A-r trebui sancionati drastic pentru ca altfel vor muri oameni cu zile la usile urgentelor sau al cabinetelor din spital daca nu se face nimic in acest sens

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro