Norme Coca 2023 - 2024

O echipă de oameni de știință australieni a anunțat luni seara că au descoperit pilula contraceptivă destinată bărbaților, relatează Daily Mail.

Spre deosebire de celelalte tentative de a crea o pilulă contraceptivă destinată bărbaților, noua descoperire nu alterează hormonii masculini și nici nu scade potențialul reproductiv al spermatozoizilor.

Potrivit cercetătorilor australieni, noua pilulă acționează ca o vasectomie temporară, împiedicând sperma să iasă din organism în timpul actului sexual, fără a avea efecte pe termen lung asupra virilității și libidoului celui care le va utiliza.

"Această pilulă va bloca activitatea a două proteine implicate în procesul de ejaculare, iar efectele secundare asupra organismului sunt cu mult mai reduse decât celelalte metode, care presupun modificări hormonale sau ale funcționalității spermei", explică medicul Sabatino Ventura, coordonatorul acestui studiu.

Însă, medicii spun că mai sunt încă o serie de pași de efectuat, până în prezent fiind efectuate studii doar pe cobai.

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro