Norme Coca 2023 - 2024

În Senatul de la Paris se dezbate în aceste zile legea eutanasierii. Jurnaliştii francezi de la BFMTV au mers în Belgia ca să discute cu un medic care practică eutanasierea din 2002, anul în care ţara sa a legalizat această procedură.

Medicul belgian a povestit în faţa camerelor de filmat ce simte atunci când trebuie să curme suferinţa unui pacient incurabil.

"Practic eutanasia pentru oameni pe care îi cunosc de mult timp, care mi-au făcut cereri repetate, care au un dosar solid unde se face dovada că suferă de o boală incurabilă. Nu spun întotodeauna da. Spre exemplu, e o persoană pe care am văzut-o recent, care suferă de o psihoză, care e maniaco-depresivă şi susţine că s-a săturat de viaţă. I-am spus: ''Nu, nu pot face asta'' şi a plecat trântind uşa.", a povestit YVES DE LOCHT, medic belgian.

YVES DE LOCHT este medic generalist însă din 2002 s-a specializat în eutanasiere. El a mărturisit că ceea ce face nu este deloc uşor.

"Mă pregătesc înainte, iar după nu mă simt deloc bine. Sunt foarte obosit şi nervos.", a mai spus medicul.

Săptămâna trecută, Senatul Belgiei a adoptat un proiect de lege care autorizează eutanasia pentru minori afectaţi de boli incurabile. Propunerea va fi trimisă Camerei Reprezentanţilor. Olanda este ţara care a autorizat eutanasia minorilor în urmă cu 12 ani.

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro