Invitat, aseara, la B1 TV,in emisiunea lui Robert Turcescu - "Sub semnul intrebarii", chirurgul Dan Oprea a dezvaluit o situatie incredibila de la spitalul judetean de urgenta din Ploiesti.

El a povestit ce i-a spus un pacient, pe care-l operase de cancer la colon. "L-am întrebat cum s-a simţit în spital şi mi-a spus că pot să fac eu ca medic orice, el va rămâne cu imaginea efectuării clismei. Mi-a spus că toţi cei cinci pacienţi care urmau să fie operaţi au făcut clismă cu aceeaşi canulă (n.r. dispozitiv medical de unică folosinţă). Nu mi-a venit să cred şi am întrebat-o pe asistenta şefă dacă este adevărat şi mi-a arătat un teanc de referate fără răspuns. Pe secţie noi avem alocate câte 2-3 canule pe zi, faţă de 12 pacienţi operaţi".
Acelaşi medic a povestit că înainte de intrarea într-o operaţie a găsit pe lavoar bureţi de spălat pe mâini expiraţi din 2005!
Înregistrarea emisiunii o puteţi urmări pe bi1.ro

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro