Un fost medic epidemiolog de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu susține că încă de acum doi ani a sesizat nereguli în ceea ce priveşte calitatea dezinfectaţilor, însă nu a fost luată în seamă. Medicul Maria Drăgotoiu, în prezent pensionar, a declarat că încă din anul 2014 şi-a alertat colegii, dar şi conducerea unităţii medicale în legătură cu faptul că dezinfectanţii folosiţi în unitatea medicală nu sunt eficienţi, iar mulţi microbi, bacterii şi viruşi continuă să se înmulţească, unii chiar în sala de operaţie.

Maria Drăgotoiu a mai spus că a depistat bacteria extrem de periculoasă piocianic în apa sterilă utilizată de medicii chirurgi. Aceasta susţine că punctul ei de vedere nu a fost primit cum trebuie de ceilalţi medici şi de şefii unităţii medicale şi a fost nevoită să depună o cerere de pensionare.

„Eu eram necăjită că aveam piocianic (o bacterie periculoasă-n.r.) în apa sterilă de la chirurgie și eu nu puteam să las medicii să se spele cu așa o apă și să introducă în burta bolnavului piocianic, care este cel mai păcătos dintre toți microbii de spital. Dar nu am fost înțeleasă și eu atunci mi-am depus cererea de pensionare.

Dar la noi în România trebuie să moară oameni ca să priceapă lumea că există infecții în spital. Nimeni nu raporta infecțiile în spital. La noi se credea că e totul foarte bine.

Aveam substanţe dezinfectante foarte puține“, a declarat Maria Drăgotoiu, fost medic epidemiolog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro