Norme Coca 2023 - 2024
Diabetul devine o ‘urgenţă sanitară naţională’ în Marea Britanie, în contextul în care 280.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu această boală, ceea ce ar putea exercita o presiune nesustenabilă asupra serviciilor de sănătate publică, a avertizat luni organizaţia neguvernamentală Diabetes UK.

Organizaţia neguvernamentală, citată de AFP, a subliniat că 738 de britanici află în fiecare zi că au diabet zaharat tip 2, al cărei principal factor de risc este legat de obezitate.

‘Acest lucru este grăitor pentru scara terifiantă a ceea ce devine rapid o urgenţă sanitară naţională’, a apreciat directoarea ONG-ului Barbara Young, care a adăugat: ‘Pe măsură ce numărul de diabetici creşte, am putea vedea şi mai mulţi oameni suferind de pe urma diverselor complicaţii şi şi mai mulţi oameni murind tragic de tineri’, a adăugat ea.

Peste o treime din populaţia britanică este vizată de ameninţarea diabetului, iar aproape patru milioane de britanici sunt diabetici, potrivit ONG-ului.AGERPRES

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro