Norme Coca 2023 - 2024

Federatia asociatiilor de romani din Europa (FADERE), cere demisia domnului Vasile Giurea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pentru "jignirea iresponsabila a romanilor din diaspora".

"Daca domnia sa nu va avea decenta sa isi dea demisia, cerem Autoritatilor Guvernamentale sa il demita", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Vasile Giurea a declarat, saptamana trecuta, ca in perioada concediilor, numarul urgentelor din spitale creste din cauza romanilor din diaspora care vin sa se trateze in Romania, in ciuda faptului ca ei nu ar contribui la bugetul de stat.

Declaratiile presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate jignesc romanii din diaspora, sugerand ca ei sunt doar niste paraziti pentru tara, sustine Federatia asociatiilor de romani din Europa.

"Reamintim administratiei de la Bucuresti ca romanii din diaspora trimit foarte multi bani in tara. Conform Bancii Nationale, numai in ultimii 10 ani s-au trimis in Romania 54 de miliarde de euro, fara sa se tina cont de banii cash cu care romanii din strainatate vin acasa, care de cele mai multe ori sunt mai multi decat cei transferati prin sistemul bancar", potrivit comunicatului citat.

Federatia aminteste ca romanii din strainatate isi construiesc case in tara, trimit bani in Romania pentru hrana si haine sau pentru a-si deschide o afacere. Toti acesti bani sunt impozitati, iar statul ii foloseste inclusiv pentru finantarea domeniului sanatatii.

"Asistam in ultima vreme la un scenariu ocult, in care din cand in cand se trezeste cineva care sa demigreze romanii din diaspora. Ar fi momentul ca statul roman sa isi schimbe atitudinea fata de noi si in loc sa ne jigneasca, mai degraba ar fi cazul sa ne apere si sa ne multumeasca pentru ceea ce facem pentru tara", a declarat Daniel Tecu, presedinte FADERE- Federatia asociatiilor de romani din Europa.

 

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro