Norme Coca 2023 - 2024

O practică mai veche a medicilor de familie din judeţul Mehedinţi, de a percepe bani pentru eliberarea unor adeverinţe este ilegală, spune directorul executiv al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi. Pentru că au încălcat legea este foarte posibil să piardă contractul cu Casa.

Directorul executiv al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Ion Mîţu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că medicii de familie care au eliberat contracost adeverinţe sau documente medicale au încălcat legea.

„Am primit în ultima perioadă destul de multe sesizări şi reclamaţii referitoare la medicii de familie. O parte dintre ei, 7-8 medici, percep taxe cuprinse între 10 şi 25 de lei pentru adeverinţe medicale şi documente medicale. Acest lucru este interzis de lege, conform noului contract cadru şi a normelor de aplicare se stipulează clar că medicii de familie nu pot să perceapă taxe pentru documentele medicale care le eliberează pentru pacienţi”, a declarat directorul executiv al CJAS Mehedinţi. ( ??!!) 

În judeţul Mehedinţi sunt 151 de medici de familie şi timp de două luni, începând de miercuri, 15 iulie, vor fi verificaţi de către Corpul de Control al CJAS Mehedinţi.

„În lege spune foarte clar: medicului de familie care percepe taxe pentru adeverinţe medicale i se reziliază de drept, printr-o notificare scrisă a CJAS contractul cu Casa în termen de cinci zile. Îi rog pe medicii de familie să respecte legea şi contractul pe care îl au cu Casa”, a mai spus Ion Mîţu, fostul prefect al judeţului Mehedinţi.

Sursa

 

 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro