Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a declarat luni în emisiunea ”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV că prin introducerea cadrului de sănătate se vor putea verifica mult mai ușor datele din sistem și că această măsură va aduce economii de ordinul zecilor de milioane de euro, în primul an de la introducere.

”Cardul de sănătate este cheia de acces în sistem. Va fi mult mai ușor de verificat, avem un tablou mult mai complet și în timp real al datelor din sistem. Este un ajutor esențial pentru eficientizarea banului în sistem. Din punctul meu de vedere, cred că va aduce niște economii foarte mari în sistem, de oridinul zecilor de milioane de euro în primul an de funcționare, după care cred că economiile vor fi chiar mai mari. Ceea ce înseamnă, din punctul meu de vedere, ca administrator temporar al sistemului, că e mai bine pentru pacient”, a explicat ministrul Sănătății.

Întrebat ce trebuie să facă persoanele care nu au primit încă acest card, Bănicioiu a spus că aceștia vor primir cardurile de la medicii de familie.

”Cei care nu au primit cardul prin distribuția făcută de Poșta Română, medicul de familie preia deja această problemă. Sunt discuțiile deja avansate cu medicii de familie. Unii dintre ei deja au preluat cardurile de la Casă. Primele luni, pentru a vedea cum funcționează sistemul, vom merge in paralel, și pe sistemul actual, unde se cer acele adeverințe de asigurat”, a mais spus ministrul Sănătății.

Nicolae Bănicioiu, despre cardul de sănătate

 

Sursa

 

Comentarii:

Marian Ciocarlan · Academia de Studii Economice Bucuresti

In anul 2004 eu eram in sala Casei studentilor din Bucuresti la depunerea Juramantului lui Hipocrate cand dl Banicioiu a absolvit facultatea de stomatologie , el fiind in acel timp si Presedintele Asociatiei studentilor, urmasa fostei UASCR din vremea comunismului- scuze daca gresesc.
Pai daca a in politica deja
• in 2004, ca vicepresedinte al Tineretului Social Democrat, tot in 2004 a fost ales si deputat, candidand pe listele PSD+PUR la Bacau.
• in 2007 a devenit presedinte al organizatiei.
• in 2008 a candidat tot din partea PSD, de aceasta data in "judetul lui Dragnea", Teleorman,pe listele PSD+PC,
• in 2012 a candidat la Bucuresti pe listele PSD
Atunci poate demonstra si ce activitate profesionala plina de garzi si neajunsuri a avut, asa cum a afirmat in emisiunea dlui Striblea di 19.01.2015????
Eu sunt pacientul care a fost mentionat in emisiune si pentru care dansul a spus ca solutia pentru procurarea medicamentului Vidaza este ca spitalul unde ma tratat sa-l procure .
Il rog pe dl ministru sa dea dispozitie dnei.Prof.univ.doctor Lupu – Manager Spitalul Clinic Coltea sa procure acest medicament sis a fiu anuntat cand sa ma intorc in tara.
Multumesc
  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro