Norme Coca 2023 - 2024

În prezent, există peste 30.000 de copii care încă nu au fost vaccinați. Vaccinul asigură asigură protecția împotriva mai multor boli grave, precum hepatita B, poliomielita sau tusea convulsivă.

Medicii de familie ar putea primi dozele necesare abia în luna mai, anunță Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sănătății.

De altfel, acesta precizează că acoperirea vaccinală pentrurujeolă, oreion, rubeolă în România, în anul 2015, a fost de aproximativ 83%, dar există zone precum județul Arad sau București unde scade sub 70%.

Autorităţile fac apel la părinţi să-i ducă pe copii la medicul de familie pentru imunizare, după ce a apărut un focar de rujeolă la graniţa dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol, a reamintit că Organizația Mondială a Sănătății recomandă un nivel optimal al ratei vaccinării de 95%. Ea a adăugat că rujeola are cea mai mare contagiozitate dintre bolile transmisibile.

 

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro