Norme Coca 2023 - 2024

Anchetatorii au descins, marti dimineata, in Bucuresti si alte 17 judete, intr-un dosar legat de afaceri ilegale cu medicamente pentru bolnavii cronici.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti efectueaza 87 de perchezitii intr-un dosar privind livrari intracomunitare de produse farmaceutice, preponderent medicamente utilizate in tratarea diferitelor forme de cancer, a bolilor autoimune, sindrom HIV/SIDA, a bolilor psihice si hepatitei.

In cauza au fost emise 79 de mandate de aducere, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Cum actiona gruparea

Anchetatorii spun ca, pentru a asigura trasabilitatea medicamentelor si pentru a reduce sarcina fiscala aferenta acestor venituri, suspectii ar fi inregistrat achizitii fictive de medicamente de la societati afiliate sau cu comportament de tip fantoma.

Suspectii ar fi creat "circuite financiare prin care ar fi transferat sumele de bani in contul unor societati comerciale cu comportament de tip fantoma, de unde banii erau retrasi in totalitate in numerar si restituiti beneficiarului real", arata sursa citata.

Prin circuitul evazionist ar fi fost spalata suma totala de aproximativ 65 milioane de lei, iar prejudiciul adus statului se ridica la suma de 12 milioane de lei.

La perchezitiile care au loc atat de domiciliile unor persoane fizice, cat si la sediile unor persoane juridice, participa peste 300 de politisti din Inspectoratul General al Politiei Romane si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

D.R.  Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro