Norme Coca 2023 - 2024

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut, ieri, Direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculară, atenţionând şi unităţile de primiri urgenţe să aibă personalul şi medicamentele necesare afecţiunilor cauzate de căldură.
Astfel, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, se mai precizează într-un comunicat remis presei de Ministerul Sănătăţii (MS).
De asemenea, potrivit MS, Direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale, pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.
Conducerea MS a atenţionat şi unităţile de primiri urgenţe, pentru a asigura numărul optim de personal şi cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice perioadei caniculare.
Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul de băuturi alcoolice sau cu conţinut ridicat de cofeină.
Pe de altă parte, arată MS, în zonele afectate de inundaţii, este important ca populaţia să respecte măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor: să consume apă îmbuteliată, şi nu direct din fântână, să păstreze igiena corporală, dar şi pe cea a alimentelor, să nu atingă animalele moarte şi să anunţe autorităţile pentru manipularea acestora. La primele semne de boală, oamenii sunt sfătuiţi să se prezinte la medic sau la cea mai apropiată unitate sanitară.
Potrivit meteorologilor, în sud-estul ţării ar urma să se înregistreze temperaturi de până la 35 de grade.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro