Autor Magda POPESCU Sursa voceavalcii.ro

Directorul interimar al CAS Vâlcea, Dumitru Hobeanu, a fost găsit incompatibil de ANI. Inspectorii de integritate au constatat faptul că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 ianuarie - 4 martie 2013 întrucât, simultan cu deținerea funcției publice, a desfășurat și activitatea remunerată de evaluator al Spitalului Orășenesc Tg. Bujor (în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor), realizând astfel venituri plătite de CoNAS în cuantum de 10.021 lei dupa cum mentioneaza site ul de stiri voceavalcii.ro

Directorul Dumitru Hobeanu este cunoscut și ca singurul conducător de CAS din țară, care a reușit marea performanță de a obține zero puncte la concursul organizat de Casa Naţională de Sănătate pentru ocuparea posturilor vacante de preşedinţi – directori generali, care a avut loc în data de 2 martie 2016. De altfel, nici unul dintre candidaţii care s-au prezentat nu au reuşit să obţină punctajul minim pentru a trece la proba de interviu, adică 70 de puncte.

La evaluarea cu pricina au fost prezenţi doar 32 de candidaţi, din cei 47 înscrişi iniţial. Pentru conducerea CAS Vâlcea, s-au înscris doi candidaţi. Actualul director interimar, Dumitru Hobeanu şi fostul director Alin Voiculeţ. În timp ce Voiculeţ a obţinut al şaselea punctaj (35,8 puncte), în timp ce Dumitru Hobeanu a obținut un mare zero.

După apariția anunțului oficial din partea ANI, redacția noastră a solicitat un punct de vedere Casei Naționale de Sănătate, care ne-a răspuns prompt:

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a solicitat Agenţiei Naţionale de Integritate şi Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, prin adresa nr.P/6121/2016, punct de vedere referitor la măsurile pe care urmează să le ia, în concret, la momentul la care se impune adoptarea acestora, respectiv data rămânerii definitive a Raportului de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate privind pe Dumitru HOBEANU.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro