Norme Coca 2023 - 2024

Chiar daca distribuirea cardului national de sanatate se afla in grafic, potrivit comunicatelor de presa emise de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), medicii de familie sunt tot mai dezorientati.

Au fost instiintati ca sunt obligati sa-si achizitioneze cititoare de carduri, fiindu-le pusa la dispozitie o lista intreaga de furnizori omologati. Primele semnale de alarma au fost trase chiar de catre medicii de familie care au sesizat ca sunt incompatibilitati majore intre cititoare de carduri si soft-uri.

Chiar daca de la sfarsitul lunii noiembrie s-a dispus oficial folosirea cardului in paralel, putini medici de familie si-au dotat cabinetele cu cititoare de carduri. Cele mai mari probleme sunt in mediul rural, unde asiguratii stiu deja ca inca nu se pot prezenta la medicul de familie cu cardul pentru ca nu poate fi folosit.

De la inceputul anului viitor, in fiecare cabinet medical trebuie sa se gaseasca aceste dispozitive pentru operarea datelor medicale ale fiecarui asigurat.

Pentru cei care nu fac achizitiile s-a discutat si despre unele sanctiuni care ar putea fi aplicate in urma unor controale tematice.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro