Scris de Dorina Lascăr

După ce Marius Sepi a făcut turul televiziunilor la începutul acestei săptămâni pentru a anunța că SANITAS nu susține greva acestor „nereprezentativi”, că cere membrilor săi de sindicat să nu facă grevă japoneză și că Federația pe care o reprezintă are un acord foarte bun încheiat cu Ministerul Sănătății, Consiliul Național al Sanitas s-a întrunit într-o ședință extraordinară ca să evalueze „stadiul soluționării revendicărilor prioritare prevăzute și în Acordul semnat cu MS”.

Acum că le fuge pământul de sub picioare după succesul repurtat de Alianța Medicilor și Societatea Medicilor de Familie care au obținut semnarea unei declarație de susținere a revendicărilor greviștilor chiar și de Colegiul Medicilor din România, șefii Sanitas sunt de înțeles.

S-au întrunit de urgență să se replieze. Ce nu înțelegem este de ce mint?

Așa cum prezentat AICI, acordul încheiat cu Ministerul Sănătății NU prevede nicio majorare de salarii pentru 2016.

Ce anunță Sanitas după ședința extraordinară într-un comunicat?

Că revendicarea unei noi creșteri salariale cu 25% în anul 2016 este prevăzută în acest acord (vezi foto), ceea ce reprezintă o minciună sfruntată. Și cu maxim tupeu bogătanul Leonard Bărăscu își încheie comunicatul: „atingerea obiectivelor propuse este un act de onoare al organizației noastre”. Onoarea de a minți membrii de sindicat care plătesc lunar cotizații ca să-și ia ei, șefii mii de euro lunar!

Asta-i onoare?

 

Sursa

Foto: federatiasanitas.ro

 

Vicepreședintele SANITAS, Marius Sepi, plătit cu salarii lunare cu 12.680 lei, a lansat un atac fără precedent la adresa medicilor români

Seful Sanitas viseaza la MOARTEA Aliantei Medicilor ( ! )

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro