Pe piaţa locală sunt active peste 7.000 de farmacii, cu vânzări totale de circa 3 mld. euro anual, însă dintre acestea circa un sfert se află în stare de insolvenţă declarată sau nedeclarată, spun reprezentanţii Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR).
„Cel puţin 25% din farmaciile din România se află în prezent în stare de insolvenţă declarată sau nedeclarată. Această situaţie a fost generată de restricţiile din sistem şi, în ultima perioadă, de reducerea preţurilor la medicamente. Adaosurile farmaciilor au scăzut cu 17%, iar acestea îşi acoperă greu cheltuielie, având în vedere că salariile, chiriile şi utilităţile reprezintă costuri fixe“, a spus Cristina Pricop (Munteanu), directorul executiv al ADRFR, în cadrul unui eveniment organizat de asociaţie împreună cu Asociaţia Producătorilor Internaţionali de Medicamente şi Colegiul Farma­ciş­tilor din România. Ea adaugă că un lanţ local de farmacii, membru al ADRFR, a decis să delisteze o parte din produsele incluse în programele naţionale şi a pierdut astfel aproape 90.000 de pacienţi în două luni.
  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro