Norme Coca 2023 - 2024

Reteauna privată de Sănătate REGINA MARIA continuă să se aducă si în România proceduri si tehnologii inovative. Ultima dintre ele este: Meniscul artificial ACTIFIT. Acesta este o structură asemănătoare unui fagure de miere care permite sângelui să curgă prin ea si oferă o ancoră pentru un nou strat celular aflat în crestere, astfel având loc procesul natural de vindecare.

Odată ce sectiunea afectată a meniscului a fost îndepărtată si meniscul rezecat are o alimentare bună cu sânge, implantul ACTIFIT este tăiat la dimensiunea potrivită si cusut la locul ei. De-a lungul timpului, noul tesut celular se maturează într-un tesut de tip meniscal. Aceasta va ajuta la restabilirea functiei de amortizare a meniscului si la amânarea debutului osteoartrozei.

 Procedura de implantare a meniscului artificial ACTIFIT

 Utilizarea Actifit este simplă pentru chirurgii experimentati în tratarea rupturilor meniscale. Doar ortopezii sau chirurgii de medicină sportivă cu experientă în tratarea pacientilor cu rupturi meniscale si care sunt pregătiti în utilizarea dispozitivului pot utiliza implantul Actifit.

 As. Univ. Dr. Ion Bogdan Codorean este singurul medic din România specializat si acreditat pentru folosirea implantului de menisc artificial ACTIFIT.

Dispozitivul este destinat defectelor partiale de menisc. Cornurile anterioare si posterioare ar trebui să fie intacte, iar marginea meniscală ar trebui să fie stabilă.Pacientul trebuie să aibă o margine meniscală intactă, cu cornurile anteriorare si posterioare prezente, pentru a permite atasarea Actifit. Procedura se realizează artroscopic, de obicei cu anestezie generală sau cu rahianestezie. Dacă leziunea meniscală initială nu poate fi suturată (reparată), tesutul afectat este îndepărtat aproape la fel ca în cazul unei meniscectomii partiale până se ajunge la o zonă cu un bun flux sanguin.

 actifit

Procedura

1. Defectul meniscal este evaluat.

2. Dacă defectul nu poate fi reparat, zona este aranjată si pregătită pentru Actifit.

3. Se măsoară Actifit pentru a asigura o potrivire perfectă a zonei afectate si se taie pe masa chirurgicală cu ajutorul unui bisturiu.

4. Implantul este apoi plasat artroscopic în zona aranjată si pregătită a genunchiului afectat.

5. Se pot utiliza mai multe tehnici de sutură pentru securizarea Actifit în marginea meniscală rămasă si cornurile posterioare/anterioare, cum ar fi all-inside, inside-out sau outside-in, în functia de dorinta chirurgului, precum si în functie de localizarea defectului.

6. Reabilitarea post-chirurgie pentru protejarea tesutului nou format pe perioada fazei initiale de remodelare trebuie imediat începută la indicatiile chirurgului si fizioterapeutului.

 

Ce este ACTIFIT?

 In fiecare an se fac mai mult de 1.500.000 meniscectomii si 630.000 de înlocuiri totale de genunchi în USA si Europa. De aceea, ACTIFIT poate ocupa o zonă clinică nesatisfăcută. Această structură biodegradabilă poate fi adaptată pentru utilizarea în tot corpul si va ajuta la cresterea tisulară la nivelul mai multor zone din corp.

 Actifit ajută procesul natural de vindecare al organismului prin intermediul unui material care permite vascularizarea zonei afectate si transportului oxigenului, nutrientilor si fibroblastilor necesari cresterii celulare.

 O rană meniscală este în mod normal reparată prin îndepărtarea tesutului afectat sau rupt prin intermediul unei meniscectomii partiale. Această poate fi eficientă pe o perioadă scurtă de timp, dar de obicei nu ajută decât la îndepărtarea partială a durerii. În multe cazuri durerea revine în timp din cauza pierderii de tesut meniscal, precum si a functiei de amortizare a unui menisc sănătos. După o anumită perioadă de timp, apar modificări degenerative, care dacă nu sunt tratate pot duce la o afectare a cartilajului articular, la debutul unei osteoartrite sau eventual la o înlocuire totală de genunchi.

 ACTIFIT este o structură sub forma unui fagure de miere care permite sângelui să curgă prin ea si oferă o ancoră pentru noul strat celular aflat în crestere si astfel procesul natural de vindecare are loc. Odată ce sectiunea afectată a meniscului a fost îndepărtată si meniscul rezecat are o alimentare bună cu sânge, implantul Actifit este tăiat la dimensiunea potrivită si cusut la locul ei. De-a lungul timpului, noul tesut celular se maturează către tesut de tip meniscal. Aceasta va ajuta la restabilirea functiei de amortizare a meniscului si la amânarea debutului osteoartritei.

 Cum functionează ACTIFIT?

Actifit este o structură sintetică, elastică, flexibilă, biodegradabilă si biocompatibilă. Are o structură asemănătoare cu un fagure, printre care vasele sanguine pot creste repede. Sângele transportă celule care repară cartilajul si alti nutrienti care initiază cresterea de tesut nou de tipul meniscului.

 Cu Actifit, pacientii pot să se bucure de o reducere a durerii printr-o singură procedură. În timp, noul tesut asemănător meniscului care a crescut cu Actifit, va creste sansele pacientilor de a avea parte de un viitor lipsit de durere, pierdere a mobilitătii, distrugere a cartilajului si alte degenerări care în mod normal duc la osteoartoză si înlocuire totală a genunchiului.

 Studiile clinice si preclinice arată că noul polimer este sigur si eficient. Are abilitatea de a promova cresterea în cantităti considerabile de tesut asemănător celui meniscal. Studiile clinice pe oameni arată o scădere semnificativă a durerii si rezultate promitătoare relationate cu calitatea vietii si întoarcerea la niveluri de activitate ca cele dinaintea accidentărilor.

Sursa

Rețeauna privată de Sănătate REGINA MARIA continuă să se aducă și în România proceduri și tehnologii inovative. Ultima dintre ele este: Meniscul artificial ACTIFIT. Acesta este o structură asemănătoare unui fagure de miere care permite sângelui să curgă prin ea și oferă o ancoră pentru un nou strat celular aflat în creștere, astfel având loc procesul natural de vindecare.
Odată ce secțiunea afectată a meniscului a fost îndepărtată și meniscul rezecat are o alimentare bună cu sânge, implantul ACTIFIT este tăiat la dimensiunea potrivită și cusut la locul ei. De-a lungul timpului, noul țesut celular se maturează într-un țesut de tip meniscal. Aceasta va ajuta la restabilirea funcției de amortizare a meniscului și la amânarea debutului osteoartrozei.

Procedura de implantare a meniscului artificial ACTIFIT

Utilizarea Actifit este simplă pentru chirurgii experimentați în tratarea rupturilor meniscale. Doar ortopezii sau chirurgii de medicină sportivă cu experiență în tratarea pacienților cu rupturi meniscale și care sunt pregătiți în utilizarea dispozitivului pot utiliza implantul Actifit.

As. Univ. Dr. Ion Bogdan Codorean este singurul medic din România specializat și acreditat pentru folosirea implantului de menisc artificial ACTIFIT.
Dispozitivul este destinat defectelor parțiale de menisc. Cornurile anterioare și posterioare ar trebui să fie intacte, iar marginea meniscală ar trebui să fie stabilă.Pacientul trebuie să aibă o margine meniscală intactă, cu cornurile anteriorare și posterioare prezente, pentru a permite atașarea Actifit. Procedura se realizează artroscopic, de obicei cu anestezie generală sau cu rahianestezie. Dacă leziunea meniscală inițială nu poate fi suturată (reparată), țesutul afectat este îndepărtat aproape la fel ca în cazul unei meniscectomii parțiale până se ajunge la o zonă cu un bun flux sanguin.

Procedura
1. Defectul meniscal este evaluat.
2. Dacă defectul nu poate fi reparat, zona este aranjată și pregătită pentru Actifit.
3. Se măsoară Actifit pentru a asigura o potrivire perfectă a zonei afectate și se taie pe masa chirurgicală cu ajutorul unui bisturiu.
4. Implantul este apoi plasat artroscopic în zona aranjată și pregătită a genunchiului afectat.
5. Se pot utiliza mai multe tehnici de sutură pentru securizarea Actifit în marginea meniscală rămasă și cornurile posterioare/anterioare, cum ar fi all-inside, inside-out sau outside-in, în funcția de dorința chirurgului, precum și în funcție de localizarea defectului.
6. Reabilitarea post-chirurgie pentru protejarea țesutului nou format pe perioada fazei inițiale de remodelare trebuie imediat începută la indicațiile chirurgului și fizioterapeutului.

Ce este ACTIFIT?

În fiecare an se fac mai mult de 1.500.000 meniscectomii și 630.000 de înlocuiri totale de genunchi în USA și Europa. De aceea, ACTIFIT poate ocupa o zonă clinică nesatisfăcută. Această structură biodegradabilă poate fi adaptată pentru utilizarea în tot corpul și va ajuta la creșterea tisulară la nivelul mai multor zone din corp.

Actifit ajută procesul natural de vindecare al organismului prin intermediul unui material care permite vascularizarea zonei afectate și transportului oxigenului, nutrienților și fibroblaștilor necesari creșterii celulare.

O rană meniscală este în mod normal reparată prin îndepărtarea țesutului afectat sau rupt prin intermediul unei meniscectomii parțiale. Această poate fi eficientă pe o perioadă scurtă de timp, dar de obicei nu ajută decât la îndepărtarea parțială a durerii. În multe cazuri durerea revine în timp din cauza pierderii de țesut meniscal, precum și a funcției de amortizare a unui menisc sănătos. După o anumită perioadă de timp, apar modificări degenerative, care dacă nu sunt tratate pot duce la o afectare a cartilajului articular, la debutul unei osteoartrite sau eventual la o înlocuire totală de genunchi.

ACTIFIT este o structură sub forma unui fagure de miere care permite sângelui să curgă prin ea și oferă o ancoră pentru noul strat celular aflat în creștere și astfel procesul natural de vindecare are loc. Odată ce secțiunea afectată a meniscului a fost îndepărtată și meniscul rezecat are o alimentare bună cu sânge, implantul Actifit este tăiat la dimensiunea potrivită și cusut la locul ei. De-a lungul timpului, noul țesut celular se maturează către țesut de tip meniscal. Aceasta va ajuta la restabilirea funcției de amortizare a meniscului și la amânarea debutului osteoartritei.

Cum funcționează ACTIFIT?

Actifit este o structură sintetică, elastică, flexibilă, biodegradabilă și biocompatibilă. Are o structură asemănătoare cu un fagure, printre care vasele sanguine pot crește repede. Sângele transportă celule care repară cartilajul și alți nutrienți care inițiază creșterea de țesut nou de tipul meniscului.

Cu Actifit, pacienții pot să se bucure de o reducere a durerii printr-o singură procedură. În timp, noul țesut asemănător meniscului care a crescut cu Actifit, va crește șansele pacienților de a avea parte de un viitor lipsit de durere, pierdere a mobilității, distrugere a cartilajului și alte degenerări care în mod normal duc la osteoartoză și înlocuire totală a genunchiului.

Studiile clinice și preclinice arată că noul polimer este sigur și eficient. Are abilitatea de a promova creșterea în cantități considerabile de țesut asemănător celui meniscal. Studiile clinice pe oameni arată o scădere semnificativă a durerii și rezultate promițătoare relaționate cu calitatea vieții și întoarcerea la niveluri de activitate ca cele dinaintea accidentărilor.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro