”Sunt doi medici de la ATI, dr. Marius Păpurică și Claudiu Neamțu, care au plecat deja la București, iar vineri mai pleacă încă cinci medici de ATI, care vor rămâne acolo să desfășoare activitate medicală, inclusiv serviciu de gardă.

Cei doi colegi care au plecat sunt specialiști în plămânul artificial; Timișoara a fost primul centru care a primit și a utilizat plămânul artificial și ei s-au dus, în prima fază, să instaleze un plămân artificial la un pacient aflat în stare critică. Ceilalți vor rămâne acolo să asigure activitatea medicală”, a declarat managerul general al Spitalului Județean Timișoara, prof. dr Marius Craina, citat de Agerpres.

Potrivit lui Craina, dispozitivul numit 'plămân artificial' este al spitalului din București, dar medicii timișoreni 'au cea mai mare experiență în montarea plămânului artificial'.
Plămânul artificial a costat 2.000 de euro și a fost utilizat pentru prima dată la ATI Timișoara, în 2013, pentru un pacient cu insuficiență respiratorie acuta severă, la care ventilația artificială nu mai reușea să asigure oxigenarea adecvată și eliminarea dioxidului de carbon. Prin noua tehnică, sângele pacientului este trecut printr-un dispozitiv care asigură eliminarea dioxidului de carbon în exces și oxigenarea sângelui

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro