Norme Coca 2023 - 2024

Aşa că cei doi medici îşi vând tablourile pe care le fac în timpul liber, iar banii completează suma necesară pentru renovarea secţiei.

Mircea Popiţiu este medic rezident la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean. Dimineaţă intră în sala de operaţie, iar seara pictează tot ce vede, de la pacienţi la ustensile. Tânărul medic îşi vinde apoi creaţiile şi donează banii.

„Pentru mine pictura îmbinată cu meseria de chirurg vascular este doar un mod de detaşare şi încerc acum prin această expoziţie să fac şi un lucru benefic pentru secţia pentru care lucrez şi să contribui prin vânzarea tablourilor la renovarea secţiei”, a spus medicul rezident Mircea Popiţiu.

Între 100 şi o mie de euro costă un tablou. Şapte saloane ale Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean au din Timişoara au fost deja renovate cu bani din sponsorizări, dar şi din vânzarea picturilor. Ar mai fi nevoie însă de 20.000 de euro, iar lui Mircea i s-a alăturat Vlad, un alt rezident, pictor în timpul liber.

Aş dori să donez secţiei de Chirurgie Vasculară, să îmbunătăţim condiţiile oferite pacienţilor şi nu numai, şi condiţiile de muncă ale noastre”, a Vlad Neagoe. Au fost organizate două expoziţii cu vânzare, iar cei care au cumpărat tablouri au fost în mare parte tot medici.

Am achiziţionat de la domnul doctor un tablou, inspirat şi din activitatea secţiei noastre de anestezie. Ştiu că se fac eforturi foarte mari pe Secţia de Chirurgie Vasculară, chiar mă bucur că am putut să contribui la strângerea de fonduri”, a spus Claudiu Neamţu medic anestezist, în cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Orice iniţiativă de acest gen de a atrage fonduri din alte surse decât cele oferite de Consiliul Judeţean sau Ministerul Sănătăţii este lăudabilă, pentru că din toate punctele de vedere spitalul are nevoie de astfel de oameni generoşi”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Acest salon se renovează cu banii obţinuţi din vânzarea picturilor. Astfel, în scurt timp, Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean va avea condiţii moderne de cazare pentru toţi pacienţii. Medicii speră ca renovarea clinicii să se încheie în această primăvară.

Sursa Digi 24

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro