Norme Coca 2023 - 2024

Pe 11 noiembrie m-am internat la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean „Sf. Apostol Andrei”, pentru o operaţie de hernie de disc.

Pe 12 noiembrie am fost operată de dl. dr. Corneliu-Alexandru Marinescu şi în prezent mă simt extraordinar de bine (…).
Majoritatea persoanelor au satisfacţia propriei munci imediat, vizibil: croitorul îşi vede creaţiile îmbrăcate pe stradă, strungarul vede utilajul funcţionând, profesorul vede rezultatele elevilor la olimpiade etc. Medicul, asistenta, infirmiera nu au acest privilegiu, au doar satisfacţia de a nu vedea aceiaşi pacienţi întorcându-se în secţia lor.

Iată de ce vreau din tot sufletul să le mulţumesc tuturor celor de la Secţia de Neurochirurgie, domnului dr. Marinescu în primul rând, pentru operaţia care a decurs foarte bine, pentru capacitatea de a fi prezent pentru toţi pacienţii săi şi pentru lecţiile anatomie şi politică susţinute cu umor şi foarte explicit. Un om de o charismă extraordinară! Domnule doctor, ar trebui sa fiţi profesor! Vă mulţumesc!

În al doilea rând, asistentelor care au reuşit cu zâmbetul lor mereu prezent să facă perioada de recuperare să pară mai uşoară, care au ştiut să mângâie şi să încurajeze când a fost nevoie, pentru răbdarea de care au dat dovadă şi a căror muncă e greu de apreciat cât este de dificilă! Vă mulţumesc!

Mulţumesc din suflet lui Iulian, fizioterapeutul care cu discreţia şi simplitatea unui suflet greu încercat, a făcut ca perioada post-operatorie să fie suportabilă, al cărui masaj şi exerciţii îmi fac viaţa tot mai uşoară pe zi ce trece. Îţi mulţumesc!

Şi nu în ultimul rând, mulţumesc infirmierelor care nu stau o clipă, care îţi servesc masa tot cu zâmbetul pe buze, care sunt atât de indispensabile pacienţilor pe perioada spitalizării (…), care au menţinut în permanenţă o curăţenie exemplară. Vă mulţumesc!
Şi mulţumesc domnului dr. Mihalache, pentru modul în care conduce această secţie, ar trebui dat drept exemplu!

La ştiri, vezi doar critici aduse spitalelor şi sistemului medical din România, iată că există şi faţa pozitivă a lucrurilor, fără a trebui să te deplasezi în alte mari centre medicale din ţară „pentru că la Galaţi nu avem doctori” sau „pentru că sunt condiţii mizere”. Există această secţie de neurochirurgie, şi poate că nu e singura, care face cinste Spitalului „Sf. Apostol Andrei” şi întregului oraş! Vă mulţumesc că existaţi, oameni cu suflet frumos!

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro