Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

 

Sunt un Dorel de suport tehnic al unei firme care oferă servicii informatice medicilor de familie și nu numai.

Din motive bine întemeiate mă semnez Dorel, nu pentru că îmi este rușine, ci pentru că până și site-urile „au urechi și sunt monitorizate”. Și nu doresc ca softurile pe care le păstoresc să aibe de suferit.

Este părerea strict personală a lui Dorel, sătul de câte ori i-a ajuns cuțitul la os.

M-am săturat să fiu sunat zilnic de sute de medici, asistenți, registratori medicali care îmi spun același lucru. “Nu merge”, “ce să facem”, “cum să lucrăm”, “nu știți cât durează” , “oare vor fi plătite?” etc etc.

Mă sună de curând medic care nu știe că Dorel, vorba aceea, a făcut și el 5 ani de facultate, încă 4 de master și încă vreo 3 de legislație medicală la tot felul de congrese și cursuri de specialitate și mă ia la rost ca pe ultimul om, pentru că Dorel e doar Dorel și nimeni nu se ridică la valoarea domnului doctor, (dar mă rog, asta e o alta poveste – clientul nostru, stăpânul nostru.)

-Băă voi ce ” pana mea faceți?” Am vorbit acuma cu Directorul de la CNAS și îmi pare super de treabă tipul și mi-a spus ca e din vina voastă. Nu merge?… Pentru că pe softul lor totul merge, ba chiar m-a invitat la CNAS să îmi pună el programul lor pe calculator și să văd ca merge.

Răspund:

-Așa e, merge domnule doctor, atunci când merge ăla, merge și al nostru. Dar nu vreți să îl resunati pe domnul Director de la Info și să mergem împreună la el? Să facem confruntarea împreună și să vedem atunci ce merge și ce nu?

Desigur…  încă nici azi nu i-a mai răspuns domnul Director, dar dacă îi va mai răspunde și voi merge să instalăm programul lor, va voi ține la curent!

Stau însă și mă întreb: cât vor mai răbda medicii?

Oare sunt atât de slabi încât nu pot să spună STOP în jocul de-a “uite merge, nu mai merge”?

Cu tot respectul pe care îl am pentru clienți și medici, de ce inghițiți atâta? De ce asociația de medici la care cotizați lună de lună nu ia atitudine și nu angajează un avocat care să va reprezinte drepturile? De ce votați de fiecare dată aceleași persoane care se trag de mânecă și se pupa în…”fund” cu Președintele Casei și “Vai vai cât va mai mulțumim domnule Președinte pentru că ați putut să ajungeți și la conferința noastră a medicilor de familie și v-ați rupt câteva minute din programul dvs. foarte încărcat!”

Deci buba este în grădina dumnavoastră. O udați și o aranjați de frică că, dacă luați atitudine, vine casa în control și vai ce vă face.

De ce nu vă luați la asociație un jurist și un avocat și, atunci când vine controlul, să spuneți:

-Ia stai tu aici până îmi vine juristul, ca să discutați pe limba voastră nu să îmi tremure mie inima că – vezi Doamne – am dat o rețetă nevalidată.

Dacă veți începe să fiți puternici, dacă veți negocia cum trebuie contractul cu CNAS, va merge și sistemul, pentru că atunci Dorel știe că va fi tras la răspundere.

Până atunci, însă, Dorel doarme liniștit pentru că este acoperit de acte adiționale și contracte care nu îl sancționează pentru faptul ca nu își face treaba!

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro