Tribunalul Bucureşti a decis, săptămâna aceasta, ca inculpaţii trimişi în judecată în dosarul "Ahmeya" să rămână sub control judiciar. Vorbim aici de Liliana Ştefan, fostă Sgîrcitu, Paul Creţu şi Sorica Vasile, medici de familie şi de Iolanda Ionica Serghiev, contabila farmaciei "Ahmeya".

"Menţine măsura controlului judiciar a inculpaţilor (...), verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii, urmând a fi efectuată potrivit art. 207 şi art. 208 n.c.p.p.", se arată pe site-ul instanţei. Mai mult, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis că medicii de familie Paul Creţu şi Sorica Vasile îşi pot relua activitatea în cabinete. Aceasta este cea de-a doua încercare a cadrelor medicale de a se întoarce la muncă, după ce instanţa le-a respins cererile în urmă cu o lună. Se pare că de această dată judecătorii au fost mai îngăduitori cu cei doi inculpaţi brăileni.

Reamintim că dosarul "Ahmeya" a ajuns pe masa judecătorilor Tribunalului Bucureşti, iar inculpaţii Liliana Ştefan (fostă Sgîrcitu), Paul Creţu şi Sorica Vasile - medici de familie - şi Iolanda Ionica Serghiev, contabila farmaciei "Ahmeya", au fost trimişi în judecată sub control judiciar. În septembrie 2015, procurorii DIICOT au efectuat percheziţii-maraton la Brăila, la mai multe adrese, precum şi la punctele de lucru ale farmaciilor "Ahmeya". Anchetatorii aveau suspiciuni la acel moment, confirmate pe parcurs, că soţii Sgîrcitu au pus la cale un întreg plan de a stoarce bani din bugetul destinat Sănătăţii, prin fabricarea şi decontarea ilegală a reţetelor. Pentru a-şi duce planul la bun sfârşit, aceştia au fost ajutaţi de medici oncologi, medici de familie, foşti angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate, dar şi de personalul angajat în farmacii. Medicii de specialitate şi lucrătorii CAS Brăila sunt cercetaţi în dosare disjunse din această cauză.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro