Norme Coca 2023 - 2024

Ancheta de amploare care se desfăşoară în Caraş-Severin, la mai mulţi medici suspectaţi de acte de corupţie, arată că sute de persoane au ajuns să beneficieze de indemnizaţii de invaliditate, fără să aibă acest drept. Totul s-ar fi făcut în schimbul unor sume de bani percepute de medicii care dădeau avizul de pensionare. De altfel, doi dintre suspecţi, medicii Cenda şi Ungur, au şi recunoscut acuzaţiile procurorilor.

Singurul care nu recunoaşte acuzaţiile procurorilor este medicul Sebastian Telbis, soţul judecătoare Luminiţa Telbis, de la Tribunalul Caraş-Severin. De altfel, acasă la Telbis s-au găsit şi cele mai mari sume de bani. Surse apropiate anchetei au dezvăluit pentru Redeşteptarea că la una din proprietăţile lui Telbis s-au găsit 100.000 de euro cash, dar şi acte de depunere a unor sume de bani în bănci din Austria.

Avere impresionantă

Potrivit aceloraşi surse, în acest început de an, în timp ce era monitorizat de SRI pentru dosarul pensionărilor ilegale, Sebastian Telbis şi-a cumpărat în Timişoara un apartament pe care ar fi plătit 65.000 de euro bani cash. De altfel, familia Telbis mai deţine, potrivit ultimei declaraţii de avere, un apartament de 140 de metri pătraţi în Reşiţa, un apartament de 87 de metri pătraţi în Timişoara şi o casă, construită în 2010, tot în Timişoara. Soţii Telbis mai au un Audi, fabricat în 2009 şi un VW Beetle (broscuţă), fabricat în 2012. De asemenea, medicul şi soţia sa şi-au deschis în 2011 un depozit bancar de 36.000 de euro. Toate acestea, fără vreun credit bancar sau alte datorii şi un venit lunar/familie de aproximativ 9.800 de lei (medicul Sebastian Telbis – 2.100 de lei lunar, iar soţia sa, judecătorul Luminiţa Telbis – 7.600 de lei lunar).

Urmăreşte www.amfms.ro pentru alte detalii legate de acest caz

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro