Norme Coca 2023 - 2024

telemedicinaDirecţia de Sănătate Publică (DSP) a primit nouă tablete din partea ministerului de resort pentru medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) care sunt implicaţi în sistemul de telemedicină din Delta Dunării.
"Cele nouă tablete au fost deja distribuite medicilor din SJU şi sunt de un real folos în contextul în care aceştia nu vor mai utiliza calculatoarele unităţii spitaliceşti pentru a fi în folosul pacienţilor din localităţile izolate din Delta Dunării", a declaratdirectoarea DSP, Laurenţia Militaru.

Anul acesta, potrivit sursei citate, sistemul de telemedicină din Delta Dunării nu a fost funcţional timp de câteva luni din cauza problemelor de comunicaţie cu medicii de familie din Rezervaţie. "În ultima perioadă, putem constata o creştere a numărului solicitărilor înregistrate de medicii SJU implicaţi în acest sistem, numărul total al apelurilor înregistrate în luna octombrie fiind de 23", a precizat Militaru. Sistemul experimental de telemedicină pentru localităţile din Delta Dunării a fost prezentat la Tulcea pe data de 31 martie 2012. Aparatura donată de Hewlett Packard, care a ajuns la zece medici din judeţ, a constat într-o cameră video conectată la un laptop, un aparat de monitorizare ce transmite funcţiile vitale ale pacientului către laptop şi un aparat electrocardiograf care permite inclusiv interpretarea automată a datelor recepţionate de la pacient, precum şi transmiterea acestora medicilor specialişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea.

De asemenea, potrivit datelor furnizate de autorităţi la acea vreme, trei dintre cei zece medici au primit şi câte un ecograf. Prin intermediul dotărilor tehnice, pacienţii din localităţile izolate din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării pot primi recomandări de la medicii specialişti din SJU Tulcea. AGERPRES

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro