Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a primit, joi, 18 septembrie, titlul de Profesor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in cadrul unei ceremonii la care au asistat cadre didactice si oficialitati judetene, scrie Agerpres.

Raed Arafat s-a declarat onorat de titlul primit, despre care a spus ca reprezinta o recunoastere a muncii alaturi de colegii sai.

"Este un titlu extrem de onorant pentru ca e o recunoastere, nu numai pentru mine, ci pentru toti colegii cu care am lucrat pana acum si toti cu care lucrez. In acelasi timp, e o onoare, pentru ca vorbim despre cea mai veche universitate din Romania si printre cele mai vechi din Europa, o universitate de prestigiu, cu recunoastere foarte mare pe plan european si mondial. E un titlu onorant, un titlu care ma face sa ma simt foarte mic fata de realizarile multora care sunt in aceasta universitate", a declarat Raed Arafat.

Demnitarul s-a referit si la sistemul de urgenta din Romania, despre care spune ca a facut pasi importanti.

"Romania a facut pasi majori in sistemul situatiilor de urgenta si nimeni nu poate sa nege acest lucru. A crea un sistem perfect inseamna sa nu mai ai dezastre, pentru ca dezastru, calamitate inseamna cand sistemul este depasit si se adapteaza unei situatii. Nu exista o tara in lume care poate sa zica ca are sistemul perfect, care poate sa raspunda la orice, oricand, oricum, fara sa fie la un anumit moment depasit. Sistemele pentru situatii de urgenta devin bune cand sunt flexibile, cand sunt pregatite sa se adapteze si cand sunt pregatite sa lucreze intr-un mod integrat ca sa faca fata unor situatii de urgenta", a explicat Raed Arafat.

Titlul de Profesor Honoris Causa i-a fost acordat in cadrul unei conferinte internationale despre managementul dezastrelor - International Conference Environmental Legislation, Safety Engineering and Disaster Management (ELSEDIMA).

Presedintele conferintei si decanul Facultatii de Stiinta si Ingineria Mediului, prof.dr. Alexandru Ozunu, cel care a prezentat Laudatio, a declarat ca titlul acordat lui Raed Arafat este in semn de recunoastere si pretuire pentru activitatea sa in slujba salvarii de oameni si pentru tot sistemul pe care l-a pus la punct.

"Suntem siguri ca domnul Arafat va fi in continuare un promotor in cadrul cercetarilor noastre de managementul dezastrelor si pentru partea de pregatire a populatiei. In cadrul centrului nostru de cercetari vom constitui un centru operational pentru pregatire in situatii de urgenta", a mentionat Alexandru Ozunu.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro