Bogdan Tănase, președintele Alianței Medicilor, a comentat în direct la Digi24 demisia ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu. Acesta consideră că fostul ministru nu a putut schimba ceea ce era de schimbat, iar demisia este un gest de normalitate.

Președintele Alianței Medicilor spune că fostul ministru nu a luat nicio măsură pentru remedierea unor situații care erau cunoscute de mult. „Este de remarcat că a venit la acest minister ca urmare a cazului de la Colectiv și este cunoscut că aceste infecții nosocomiale au stat la baza decesului multora dintre rănitii de la Colectiv. În aceste condiții, având toate pârghiile necesare pentru a remedia aceasta stare de lucru, nu a luat nicio măsură și în plus a avut o comunicare deficitară pe acest scandal al dezinfectanților.”

 

Prima măsura pe care trebuia să o ia era controlul acestor dezinfectanți, nu controalele bacteriologice care se fac lună de lună rezolvau această incertitudine cu privire la dezinfectanții folosiți în spitale”, spune Bogdan Tănase.

O altă problema a însemnat și modificarea prevederii conform căreia managerul de spital este sancționat dacă raportează infecțiile nosocomiale. „Și alte prevederi legislative care ar putea fi schimbate prin ordin de ministru. Este o demisie de bun simț, dacă demonstrezi că prin poziția pe care o ocupi nu poți schimba ceea ce e de schimbat, atunci este un gest de normalitate să iți dai demisia”, consideră Bogdan Tănase, președintele Alianței Medicilor.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro