Liderul filialei Mureş a Uniunii Naţionale pentru Progresul României, dr. Claudiu Puiac, a devenit, începând de luni, noul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş după demisia din funcţie a lui Ovidiu Butuc.

"Astăzi, 24 martie, mi-am înaintat demisia din funcţia de manager al SCJU Târgu Mureş. După cum bine ştiţi, eu am susţinut întotdeauna că principalul rol al unui manager de spital este că se respectă interesele şi nevoile pacienţilor, care trebuie să predomine asupra oricăror alte interese - politice, personale sau de orice altă natură. Condiţiile politice s-au schimbat deocamdată, nu mi se pare că este normal ce se întâmplă, dar nu vreau să comentez despre asta acum. Este foarte important ca activitatea spitalului să continue fără niciun fel de sincope, spre interesul şi nevoile pacienţilor", a afirmat Ovidiu Butuc, într-o conferinţă de presă.

Acesta şi-a exprimat speranţa că proiectele începute de el - o parcare supraetajată şi modernizarea unor clinici - să fie continuate de noul manager.

La rândul său, noul manager, Claudiu Puiac, a declarat că doreşte ca SCJU să redevină printre primele spitale din România, că va continua proiectele începute de Ovidiu Butuc, că se va consulta cu acesta în privinţa modului în care va fi condus spitalul dată fiind lipsa sa se experienţă în domeniul managerial şi că va avea un proiect de management bazat pe trei piloni. "Am intrat în spital în 1999 ca rezident de ATI, am străbătut toţi paşii şi am ajuns medic primar ATI. Viaţa mea a fost în spital, acum am ajuns managerul acestuia (...) Ţin să-i mulţumesc doctorului Ovidiu Butuc, voi apela la dânsul având în vedere experienţa managerială, în urma discuţiilor cu dânsul am înţeles planurile şi proiectele pe care le-a început şi le voi continua ca să ajungem la normalitate, iar continuitatea proiectelor să stea pe primul plan.

Pentru că interesul este ca SCJU să ajungă nu numai cel mai bun spital din Transilvania, ci şi unul dintre cele mai bune din România, după cum a fost. Planul meu are trei piloni de bază: să continui sporirea gradului de sănătate al oamenilor, cu accent pe grupele de vârstă semnificativ afectate, modernizarea şi maximizarea eficienţei actului medical (...) Sunt preşedintele UNPR Mureş şi din punct de vedere al experienţe manageriale este pentru prima dată când sunt managerul SCJU. Nu am mai îndeplinit vreo funcţie managerial"', a susţinut dr. Puiac, adăugând că a efectuat un curs de management sanitar. Claudiu Puiac a fost numit în funcţia de director al SCJU Târgu Mureş prin Ordin al Ministrului Sănătăţii.

AGERPRES

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro