Norme Coca 2023 - 2024

În plină epidemie de rujeolă, copiii doljeni sunt puși în pericol. Vaccinul ROR, vaccin combinat care protejează împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, nu se mai găsește în cabinetele medicilor de familie de cel puțin două luni. La fel se întâmplă cu vaccinul hexavalent. Sunt medici de familie care au peste 50 de copii pe lista de așteptare. Sătui de promisiuni, părinții sunt descurajați și îngrijorați, iar unii medicii spun că ar trebui depusă plângere penală împotriva celor care, prin neglijenţă în serviciu, atentează la sănătatea populației.

Sursa  gds.ro  Autor 

Rujeola a ucis mai mulți copii în ultimele luni, șase dintre ei fiind din Oltenia. Având în vedere numărul mare de îmbolnăviri și decese apărute la nivel național, a fost declarată epidemie de rujeolă. În Dolj, numai săptămâna trecută au fost raportate către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj șase noi cazuri de copii bolnavi de rujeolă.

Nicoleta Popa este mama unui băiețel de un an. Copilul său trebuia să facă de o lună vaccinul împotriva rujeolei, dar atunci când a mers la medicul de familie i s-a spus că nu sunt doze de vaccin. În plină epidemie de rujeolă, băiețelul este lăsat fără protecție. „Este incredibil cum statul pune în pericol acești copii. Nici nu îmi vine să scot copilul din casă, de teamă să nu se îmbolnăvească. Mereu sun la medicul de familie să văd dacă a primit vaccin. De două luni nu a mai primit nimic, în condițiile în care, în continuare, sunt copii în oraș care suferă de rujeolă și care pot transmite boala. Este inconștiență. Mai grav este că nu găsim vaccinul nici în farmacii. Am fost și am întrebat la toate, dar nu îl aduc nici ei“, a spus femeia.

„Am cerut în nenumărate rânduri doze de vaccin, am zeci de hârtii și catagrafieri făcute…“

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro