Chirurgul Dan Oprea, medic la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, cel care, prin scrisoarea trimisa cotidianului Telegrama, a declansat, practic, ancheta desfasurata de Ministerul Sanatatii la unitatea medicala, a declarat aseara ca, din cum au decurs discutiile cu membrii comisiei de analiza, acestia au parut deranjati nu de faptul ca la Judetean sunt probleme, ci in special de faptul ca problemele au ajuns sa fie prezentate in presa.

Invitat, joi seara, la Wyl TV, la emisiunea realizata de Iulian Maxim, medicul Dan Oprea a afirmat ca a avut o intrevedere scurta cu presedintele comisiei de la Minister, caruia i-a prezentat mai multe instrumente medicale neconforme.

"Pe mine m-au întrebat cum a început treaba și eu le-am spus că a început cu un comentariu la un articol online. Eu dacă în țara asta nu mai pot face un comentariu, înseamnă că nu trăim într-o țară liberă și deci nu mai avem nevoie de Constituație. (...) Era un domn acolo, președintele comisiei, care o tot trăgea cu show-ul mediatic. Tot cu show-ul mediatic și cu show-ul mediatic. (...) Relația mea cu ei a fost foarte scurtă. Eu le-am dus dovezi. Le-am arătat un bisturiu resterilizat, unul nou – poate nu știau cum arată – le-am arătat niște plase de polipropilenă resterilizate folosite pentru protezarea peretului abdominal. În momentul când faci resterilizarea, nu se pune problema de microbi în plasa aia, dar își schimbă calitățile dacă o pui la temperaturi înalte, la aburi. (..) El era nemulțumit de faptul că lucrurile astea au ajuns în presă. Păi dacă spui că n-ai cu cine vorbi, pentru că nu ai. Spui o dată, spui de zece ori, de douăzeci de ori", a afirmat medicul Dan Oprea la Wyl TV.

Managerul SJU Ploiesti, Adrian Strambeanu, si-a dat demisia

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro