Norme Coca 2023 - 2024

Tehnologia computerizată este folosită din ce în ce mai mult în medicina dentară, softurile specializate reconstituie tridimensional forma dinților lipsă și astfel se poate realiza o plombă sau alt tip de lucrare dentară, a declarat, joi, vicepreședintele Societății Europene de Cosmetică Dentară, dr. Florin Lăzărescu.
"Tehnologia computerizată prinde din ce în ce mai mult teren în medicina dentară și aici vorbim de amprentarea optică a dinților, deci renunțarea la amprenta clasică. Actualmente, această amprentă poate fi luată cu niște scanere foarte performante, scanere optice. Există softuri specializate în cabinete prin care putem reconstitui tridimensional forma dintelui/dinților lipsă, astfel putem să facem o plombă, o coroană, o fațetă sau alt tip de lucrare dentară cu ajutorul unor tehnologii computerizate și a unor mașini care frezează în blocuri de ceramică specializate piesa dentară. Avantajul pacientului este foarte mare, atât din punct de vedere al timpului de lucru, pentru că lucrarea este finalizată rapid, cât și al preciziei și, de ce nu, și al esteticii", a afirmat dr. Florin Lăzărescu la deschiderea Congresului Internațional de Estetică Dentară.

În ceea ce privește prețul, el a precizat că există un echilibru între calitate și cost. "Având în vedere prețurile din România, care se situează sub media europeană, luând în considerare și costul de achiziție mare al acestor aparaturi, aș putea spune că există un echilibru între calitate și cost. Nu pot să spun că sunt printre cele mai ieftine manopere pe care le veți întâlni în cabinetul de medicină dentară, dar cu siguranță vă pot spune că, la același nivel de calitate, aceleași mașini sunt și în România, și în Elveția, Anglia sau Germania. Prețul poate să fie de două sau de trei ori mai mic", a arătat vicepreședintele Societății Europene de Cosmetică Dentară.

Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER), sub egida International Federation of Esthetic Dentistry (IFED), organizează începând de joi și până sâmbătă la București a XI-a ediție a Congresului Internațional de Estetică Dentară. La eveniment vor participa lectori de renume, precum prof. dr. Marius Steigmann, prof. dr. Andre Saadoun, prof. dr. Camillo D'Arcangelo, dr. Stavros Pelekanos. Pe parcursul celor trei zile vor avea loc atât prezentări teoretice, cât și sesiuni de workshop pentru medicii dentiști.

Cei 800 de medici așteptați la eveniment vor putea participa și la o expoziție conexă de produse stomatologice, unde cele mai renumite firme din domeniu își vor prezenta ultimele produse și descoperiri. AGERPRES


Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro