Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Sursa monitorulcj.ro

O teorie privind efectele secundare ale vaccinului s-a rostogolit ca un bulgăre de zăpadă în spaţiul public, la sfârşitul anilor 1990. Din păcate, deşi a fost demontată, aceasta are ecou şi în prezent. În 28 februarie 1998, revista medicală britanică The Lancet a declanșat o alertă globală publicând o cercetare care susținea că ar exista o legătură între vaccinul anti-rujeolă, oreion și rubeolă și apariția autismului. Cercetător-șef era dr. Andrew Wakefield, care cerea „suspendarea” vaccinării.

Medicul epidemiolog clujean Mihai Moisescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Cluj (DSP) atrage atenţia, în plină campanie împotriva rujeolei, că nu există nicio legătură între vaccinare şi autism. Semnalul de alarmă este tras în contextul în care campania de vaccinare de la Cluj nu are neapărat efectele aşteptate de autorităţi.

Citeste mai departe

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro