Autor Cosmin Ruscior

Statul trebuia să aibă de multă vreme toate instrumentele pentru a controla dezinfectanţii din spitale, dar nu a făcut-o din cauza lipsei dotărilor, spune la RFI fostul ministru al Sănătăţii, Mircea Cinteză. El declară că dezinfectanţii falsificaţi trebuie înlocuiţi cât mai repede posibil.

Mircea Cinteză afirmă că "situaţia este una neplăcută, numai că într-o ţară normală ea este reglementată prin lege. Dacă dvs. sunteţi Doamne fereşte răcit şi vă duceţi într-o farmacie şi luaţi ampicilină, cine vă garantează că acea ampicilină nu este la jumătate de doză, diluată şi aşa mai departe şi deci v-ar pune sănătatea în pericol? Garanţia este dată de faptul că orice fel de producător trebuie să semneze un certificat de conformitate, potrivit căruia toate produsele pe care el le pune pe piaţă conform unei autorizaţii au calitatea conformă acelei autorizaţii, iar autoritatea statului şi statul trebuie să aibă o autoritate în toate domeniile verifică prin sondaj calitatea acelor produse şi dacă se întâmplă să găsească o calitate neconformă, producătorul respectiv este şi amendat şi eliminat de pe piaţă şi dacă este cazul, suferă şi consecinţe penale.

Exact la fel este şi cu dezinfectanţii. Dezinfectanţii sunt produşi şi comercializaţi în România conform unei autorizaţii, producătorii trebuie să semneze un certificat de conformitate că garantează calitatea produselor, ei sunt controlaţi prin sondaj şi în clipa în care este ceva în neregulă, suferă consecinţele".

Fostul ministru al Sănătăţii precizează că "problema care se iveşte în aceste zile, dar pe care n-avea cum s-o ştie nici un medic şi nici o altă autoritate la nivelul spitalelor este că un corp de control care să aibă instrumentele necesare pentru a controla aceşti dezinfectanţi ca şi calitate se pare că nu a avut la dispoziţie un laborator dotat şi deci această obligaţie legală a autorităţii nu a fost făcută corespunzător (...). În mod legal, statul trebuia să aibă toate instrumentele ca acest lucru să fie controlat de multă vreme".

Ce efecte va avea acest scandal asupra spitalelor? "Din moment ce au trecut deja câteva săptămâni de la această dezvăluire, în mod normal, dezinfectanţii care vor fi pe piaţă vor fi categoric supravegheaţi de diverse priviri, oficiale sau neoficiale, iar ceilalţi în măsura în care actualele controale dovedesc că ei erau falsificaţi, trebuie să fie eliminaţi. Deocamdată, ei se găsesc în depozite, este evident că trebuie să existe o rezervă şi dezinfectanţii trebuie să fie înlocuiţi cât mai repede cu putinţă", spune medicul Mircea Cinteză....citeste mai departe

Sursa

VIRKON – DETERGENT DEZINFECTANT. LIDER MONDIAL IN BIOSECURITATE

AVANTAJE

- solutia de lucru ramane activa 7 zile,

- timpul de actiune variaza intre 5 si 20 de minute in functie de concentratia solutiei ( intre 1% si 01,% ), efectul dezinfectant este acelasi ,

- perioada de remanenta este de 24 de ore ( adica o singura aplicare pe zi ),

- o singura operatiune asigura dezinfectarea si curatarea si nu necesita prespalare, Este singurul dezinfectant , detergent biodegradabil.

- Solutia are un indicator de culoare care la decolorare indica inactivarea solutiei,

- Nu produce vapori de substante volatile si nu necesita utilizarea in spatii deschise,

- Solutia preparate nu necesita utilizarea de echipamente de protectie ( manusi, ochelari, masti ..),

- Nu polueaza mediul fiind biodegradabil ,... vizualizeaza VIDEO despre modul de folosire

citeste mai departe

 de aici se poate comanda

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro