Dr. Ozana Moraru este unul dintre cei mai de succes medici din Romania. Dupa ce a terminat Facultatea de Medicina, a ales oftalmologia pentru ca i se parea o specialitate potrivita pentru o femeie. Mentorul ei a fost doctorul Cristian Moraru, alaturi de care a pus bazele unei mari clinici private oftalmologice.

Dr. Moraru nu a plecat in strainatate, cu toate ca a avut aceasta sansa, pentru ca s-a simtit legata de tara, dorind sa ofere romanilor partea practica a lucrurilor invatate in facultate.

Dr. Ozana Moraru este recunoscuta pentru operatiile de cataracta hipermatura, reconstructii de pol anterior ocular, operatii in care sunt necesare tehnici speciale de implantare a unui cristalin artificial, dar si pentru interventiile chirurgicale combinate. In materie de interventii chirurgicale, transplantul de cornee este operatia sa preferata.

La congresele internationale la care a participat, dr. Moraru a prezentat sesiuni de operatii live, utilizand tehnici precum: operarea cataractei pe ultra-microincizie, operatia de cataracta cu FemtoLaser, implantarea cristalinelor artificiale prin sistem automatizat Autosert si implantarea de cristaline artificiale torice pacientilor cu astigmatism asociat cataractei, prin sistemul Verion, de ghidaj GPS.

Dr. Ozana Moraru a oferit un interviu pentru PaginaMedicala.ro in cadrul campaniei "De profesie: Medic in Romania".

Autor: Iuliana-Maria Vişan
Sursa: PaginaMedicala.ro
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro