Presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Rodica Tanasescu, a declarat, in cadrul Medical Forum de la Targu Mures, ca, din cate se cunoaste, noul pachet de servicii medicale de baza va intra in vigoare la inceputul lunii mai, scrie Agerpres.

“Pachetul de servicii medicale de baza va intra in vigoare, din cate stim la ora actuala, la 1 mai. Pachetul de baza doreste sa introduca, sa vedem daca va reusi, o multime de activitati preventive si de monitorizare, precum si de modele de monitorizare si de management de caz pentru pacientii nostri. Lucrurile sunt teoretic foarte bune si ar putea fi bune daca se reuseste sa se reduca activitatea administrativa in asa fel incat sa putem inlocui timpul pierdut cu aceasta activitate pentru cele medicale, asa cum ne dorim si asa cum este firesc pentru pacientii nostri”, a sustinut Rodica Tanasescu.

Presedintele SNMF crede ca acest pachet de servicii medicale de baza, introdus corespunzator, poate crea beneficii, insa daca nu va fi structurat bine, ar putea fi o povara.

“Daca acest pachet de baza, pe care-l consideram firesc, se introduce asa cum trebuie, el poate fi un beneficiu in timp pentru pacient si pentru activitatea noastra profesionala. Dar pe de alta parte, daca nu este foarte bine structurat si atent gandit, atunci poate fi o povara de netrecut”, a precizat aceasta.

Rodica Tanasescu a mai spus ca este posibil ca odata cu adoptarea noului pachet de servicii medicale de baza sa fie semnat si un nou contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, desi medicii de familie au unul in vigoare, care acopera si anul 2014.

“Deocamdata, noi avem un contract. Contractul care inca este in derulare a fost pe 2013-2014, deci din acest punct de vedere, suntem acoperiti tot anul 2014 de contractul actual. Numai necesitatea de a introduce pachetul de baza in contract a facut ca decidentii sa doreasca schimbarea acestuia. Deci, noi nu suntem descoperiti ca activitate, exista un contract in derulare”, a subliniat presedintele SNMF.

Sursa: PaginaMedicala.ro
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro