Norme Coca 2023 - 2024

DR SIPOS CU MICROFON

Reforma in sistemul sanitar inceputa anul trecut cu o lozinca foarte curajoasa “Vrem sa putem spune asiguratilor, in mod cinstit, ce le putem oferi” s-a finalizat cu un pachet de baza, un contract cadru si niste norme aproape finisate. Din nefericire, Asiguratorul (statul), inca tot nu ne poate spune ce drepturi ne garanteaza. Ne sunt promise/stipulate niste drepturi, chiar si unele obligatii pe care noi asiguratii le-am avea, dar inca nu avem un contract Asigurator – Asigurat (contribuabil). Stiu ca voi fi contrazis de autoritati, ca un astfel de contract exista si se elibereaza de catre CJAS la cererea asiguratului/ angajatorului, dar acele hartii nu sunt decat o gluma, deoarece se prevede obligatia Asiguratorului de a furniza acele servicii in limita fondurilor disponibile. Din nefericire, noi, contribuabilii platim catre Asigurator un procent fix din TOATE VENITURILE realizate, avem termene de plata si platim penalitati daca depasim aceste termene.

Cei care contesta cele scrise de mine sa faca urmatoarele exercitii:
Nu platiti contributia la timp si sigur veti afla a doua zi care este valoarea penalitatii.

Sunati ACUM la orice laborator pentru a va face analize gratuit. Veti constata ca o sa va puteti planifica in luna iulie (suntem in luna mai), caci exista deja programari in luna iunie pentru fondurile alocate laboratoarelor.

Deci, noi, asiguratii, nu putem platii contributia in limita fondurilor (posibilitatilor) noastre, ci procentual din veniturile noastre cu termen de plata, iar Asiguratorul, pe banii nostrii, ne ofera servicii medicale in limita posibilitatilor. NU cred ca ESTE CORECT.
Am vazut la televizor, destul de frecvent, o reclama care spunea “Sunt cetatean european. Am drepturi.” Avem drepturi, drepturi contractuale, de aceea va propun ca noi ASIGURATII, corp medical si pacienti, sa fim uniti pentru a ne putea apara DREPTUL LA SANATATE! Un prim pas ar fi chiar si semnarea petitiei “Pe banii mei, vreau contract de sanatate!”, petitie ce o puteti semna pe site-ul Asociatiei Medicilor de Familie- Medicina Generala Mures (www.amfms.ro).

Nu vrem drepturi si obligatii care sa aiba valoare doar pe hartie, vrem sa avem dreptul de a ne apara starea de sanatate a noastra si a familiilor noastre!

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro