Norme Coca 2023 - 2024

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat, vineri (n.r. 5 septembrie), ca dupa data de 20 septembrie cardurile nationale de sanatate vor incepe sa ajunga la asigurati, in conditiile in care au fost deja tiparite peste 9,5 milioane de exemplare in ultimele sase luni, scrie Agerpres.

"Ma bucur pentru ca in ultimele sase luni de cand sunt la ministerul Sanatatii si prin colaborarea cu conducerea Casei Nationale de Asigurari am reusit sa tiparim cea mai mare parte a cardurilor, undeva la peste 9,5 milioane de carduri printate in ultimele sase luni, alocand si cea mai mare parte a sumelor necesare tiparirii - 123 de milioane de lei pana in momentul de fata si avand si banii alocati pentru ultima transa de un milion de carduri cate mai sunt acum la tiparit. Dupa data de 20 septembrie cardurile vor incepe sa ajunga la asigurati astfel incat vom avea un sistem mult mai eficient, mult mai transparent in cheltuirea banului public, in asigurarea serviciilor de sanatate", a afirmat ministrul cu ocazia semnarii, la Palatul Victoria, a contractului intre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Posta Romana, ce are ca obiect serviciile de distribuire a cardului national de sanatate.

Totodata, Banicioiu si-a exprimat satisfactia pentru faptul ca, prin semnarea acestui contract, sistemul de sanatate poate contribui la eficientizarea activitatii Postei Romane.

"Ma bucur ca si sistemul de sanatate contribuie la scoaterea din terapie intensiva a Postei Romane pentru ca acest contract va ajuta foarte mult Posta si cei 28.000 de angajati de acolo", a mai spus ministrul Sanatatii.

Contractul de distribuire a cardului national de sanatate a fost semnat de catre directorul CNAS Vasile Ciurchea si de seful Postei Romane Alexandru Petrescu, in prezenta premierului Victor Ponta.

Sursa: PaginaMedicala.ro
  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro