Norme Coca 2023 - 2024

Furnizorii de servicii medicale au început din 25 noiembrie să utilizeze sistemul cardului naţional de sănătate în paralel cu platforma informatică utilizată în prezent pentru validarea serviciilor medicale şi farmaceutice. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate în cadrul activităţii curente, în această perioadă este necesară pentru realizarea unui sistem cu funcţionalitate optimă in momentul in care acesta va deveni obligatoriu.

In această perioadă furnizorii de servicii medicale aflati in relaţie contractuale cu C.A.S Botoşani vor valida serviciile medicale şi farmaceutice cu ajutorul acestui instrument, atunci când asiguratul va prezenta cardul de sănătate la solicitarea unui serviciu medical. Utilizarea in paralel a celor două sisteme de validare a serviciilor se va derula pând când vor fi eliminate toate disfunctionalităţile tehnice şi administrative depistate in utilizarea sistemului cardului de sănătate“, spune Costel Lupaşcu, preşedintele CA Botoşani.

După această etapă cardul naţional de asigurări sociale de sănătate va deveni obligatoriu la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre de guvern.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro